Στο ποδόσφαιρο τα πράγματα αλλάζουν γρήγορα και ο Γουάιτ το βίωσε... (vids)

Στιγμές που θα σκέφτηκε ότι δεν θα μπορούσε να φτάσει εκεί που ονειρευόταν σίγουρα θα υπήρξαν. Στιγμές που θα πείσμωσε και θα «σκύλιασε» στο γήπεδο, επίσης θα υπήρξαν. Ο Μπεν Γουάιτ απέδειξε με την κλήση του στο Euro για την εθνική ανδρών της Αγγλίας πως ειδικά στο ποδόσφαιρο, τα πράγματα μπορούν ν' αλλάξουν μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα.  



Στο ποδόσφαιρο τα πράγματα αλλάζουν γρήγορα και ο Γουάιτ το βίωσε... (vids)

Ο αμυντικός της Μπράιτον έγινε ακόμα ένας ποδοσφαιριστής στην ιστορία των «γλάρων» που καταφέρνει να εκπροσωπήσει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Αγγλίας και να βρεθεί σε ένα πολύ μεγάλο τουρνουά, ακόμα κι αν έγινε αυτό λόγω του άτυχου τραυματισμού του Αλεξάντερ – Άρνολντ.

Συνεισφέροντας τόσο στην άμυνα όσο και ως αμυντικό χαφ, ο Γουάιτ θα είναι παρών στο Euro που κάνει σέντρα την προσεχή Παρασκευή και η αλήθεια πως είναι ελάχιστα χρόνια νωρίτερα, αν τον ρωτούσε κανείς ή προσπαθούσε να του ανεβάσει το ηθικό μιλώντας του για την εθνική ομάδα και τις μεγάλες διοργανώσεις, ο Γουάιτ δεν θα μπορούσε να πιστέψει ή να ελπίσει σε κάτι...

Πίσω στο 2015, όταν ήταν 16 ετών, τον αποδέσμευσε η Σαουθάμπτον και όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο, τότε ένα νεαρό παιδί αρχίζει ν' αναρωτιέται αν πράγματι είναι καλό σε αυτό που κάνει ή αν θα έπρεπε ν' αναζητήσει τον βιοπορισμό του μέσω ενός άλλου επαγγέλματος.

Η απογοήτευση και οι απορίες επικρατούν του πείσματος εκείνη την περίοδο, όμως, ο Γουάιτ άρχισε να ξαναβρίσκει τον δρόμο. Η Μπράιτον τον πήρε μαζί της στα τμήματα υποδομής, εκείνος βρέθηκε στο τμήμα κ-18 και το 2017 μετακινήθηκε δανεικός στην Νιούπορτ Κάουντι όπου αγωνιζόταν στην LeagueTwo.

Πήρε παιχνίδια, επέστρεψε, έπαιξε στην πρώτη ομάδα των «γλάρων» και μετακόμισε ξανά με νέο δανεισμό το 2019, αυτή τη φορά στην τρίτη κατηγορία, την LeagueOne. Έπαιξε στην Πίτερμπρο, «ψήθηκε» ακόμα περισσότερο, για να φτάσει το 2019 να βρεθεί στην Λιντς Γιουνάιτεντ και να διεκδικήσει ως μέλος της ομάδας του Μαρσέλο Μπιέλσα την άνοδο στην Πρέμιερ Λιγκ.

Φέτος ήταν παρών στις προσπάθειες της ομάδας του Γκρέιαμ Πότερ, ο Σάουθγκεϊτ τον εκτίμησε, τον κάλεσε στους 33 της προεπιλογής, τον άφησε εκτός από τους 26, όμως, όταν άνοιξε ακόμα μια ευκαιρία με τον τραυματισμό του Αλεξάντερ – Άρνολντ, ο 23χρονος αμυντικός κρίθηκε ο καταλληλότερος. Κάπως έτσι είναι πλέον παρών στο Euro...

 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης