Ο Ρούμπεν Ντίας «έσπασε» την κατάρα των αμυντικών για τον κορυφαίο της Πρέμιερ!

Ο Ρούμπεν Ντίας έβαλε ξανά τους αμυντικούς στο κάδρο και με την ανάδειξή του από την FWA ως κορυφαίος της Πρέμιερ Λιγκ για την σεζόν που ολοκληρώθηκε, έγινε ο πρώτος μετά το 1989 που κατακτά την διάκριση και αγωνίζεται στα μετόπισθεν!  



Ο Ρούμπεν Ντίας «έσπασε» την κατάρα των αμυντικών για τον κορυφαίο της Πρέμιερ!

Με τον καλύτερο τρόπο ολοκληρώθηκε η φετινή χρονιά για τον Ρόυμπεν Ντίας και την Μάντσεστερ Σίτι, με τον κεντρικό αμυντικό των «πολιτών» ν' αναδεικνύεται ο καλύτερος ποδοσφαιριστής της Premier League για την Ένωση Συντακτών Ποδοσφαίρου, επικρατώντας του συμπαίκτη και φίλου του Κέβιν ντε Μπρόϊνε, ο οποίος είχε βρεθεί σε αντίστοιχη θέση, πέρυσι τέτοια εποχή.

Με αυτό του το βραβείο μάλιστα, ο Ρούμπεν Ντίας έγινε ο πρώτος κεντρικός αμυντικός που γίνεται κάτοχος της διάκρισης μετά τον Στιβ Νικόλ, τον πρώην Σκωτσέζο ποδοσφαιριστή της Λίβερπουλ, ο οποίος παρέμεινε για 13 χρόνια στο «Άνφιλντ» και εκπροσώπησε και την εθνική του ομάδα στο Μουντιάλ του 1986!

Τρία χρόνια μετά λοιπόν ψηφίστηκε ως ο καλύτερος ποδοσφαιριστής της Premier League, με την Λίβερπουλ να κατακτά το πρωτάθλημα και τον Στιβ Νίκολ να είναι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής που έχει ξεκινήσει και έχει ολοκληρώσει με γκολ την εκτενή νίκη της ομάδας του απέναντι στην Κρίσταλ Πάλας (9-0)!

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΝΑΚΟΣ