Ο Τίλεμανς θα αποτελούσε πρώτης τάξης αναβάθμιση για τη Λίβερπουλ ως αντι- Βαϊνάλντουμ!

Μία πρώτης τάξεως αναβάθμιση επιχειρεί να πραγματοποιήσει στην Λίβερπουλ ο Γιούργκεν Κλοπ, με τον Γιούρι Τίλεμανς να αποτελεί τον πρώτο στόχο προκειμένου να καλυφθεί το «κενό» που άφησε πίσω του ο Τζίνι Βαϊνάλντουμ. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.  



Ο Τίλεμανς θα αποτελούσε πρώτης τάξης αναβάθμιση για τη Λίβερπουλ ως αντι- Βαϊνάλντουμ!

Η λήξη του πρωταθλήματος βρήκε την Λίβερπουλ αδιαμφισβήτητα ικανοποιημένη. Σε μία σεζόν άλλωστε που χαρακτηρίστηκε από τους αρκετούς τραυματισμούς που της παρουσιάστηκαν, το σύνολο του Γιούργκεν Κλοπ τερμάτισε στην 3η θέση και τελικά πήρε το πολυπόθητο εισιτήριο για το Champions League.

Η πρώτη φυγή που σημειώθηκε ακούει στο όνομα του Τζίνι Βαϊνάλντουμ. Ενός εξαιρετικού ποδοσφαιριστή για την Λίβερπουλ, ο οποίος σε μία σεζόν που οι περισσότεροι έπεφταν σαν τα κουνούπια , ο Ολλανδός δεν έχασε λεπτό συμμετοχής εξαιτίας κάποιου τραυματισμού!

Απεναντίας, αγωνίστηκε κανονικότατα, έφτασε τους 237 αγώνες με την Λίβερπουλ, σκόραρε κρίσιμα γκολ στο πενταετές διάστημα παρουσίας του στο Άνφιλντ, και αποτέλεσε έναν από τους βασικούς ποδοσφαιριστές στον τίτλο της Premier League και στον «άθλο» του Champions League, όπου με δύο δικά του τέρματα, υπέγραψε την τεράστια ανατροπή των «κόκκινων» απέναντι στην Μπαρτσελόνα.

Παρ' όλα αυτά, ο κύκλος του στην Λίβερπουλ φάνηκε πως έφτασε σε ένα τέλμα. 

Ο Βαϊνάλντουμ είχε πάρει την απόφαση να αποχωρήσει από το Άνφιλντ, στο τελευταίο του ματς με την Κρίσταλ Πάλας, αποθεώθηκε από συμπαίκτες και φίλους και πλέον αναμένει τις εξελίξεις αναφορικά με το μέλλον του, με τις Παρί Σεν Ζερμέν, Μπάγερν και Μπαρτσελόνα να επιθυμούν την προσθήκη του Ολλανδού στο ρόστερ τους.

Αντιστοίχως και η Λίβερπουλ οφείλει να συνεχίσει. Να πάει ένα βήμα παρακάτω, να συμβιβαστεί με την απώλεια και να ξοδέψει αρκετά χρήματα, για να φέρει στην ομάδα ένα ποιοτικό ποδοσφαιριστή που θα κάνει, ει δυνατόν, τους φιλάθλους της να μην αναπολούν συχνά τον Τζίνι Βαϊνάλντουμ.

Και το όνομα αυτού… Γιούρι Τίλεμανς. Αυτός φαίνεται να είναι ο βασικός μεταγραφικός στόχος. Ένας εξαιρετικός ποδοσφαιριστής, που ξεχώρισε στο ευρωπαϊκό κοινό, από την πρώτη του κιόλας συμμετοχή σε αντρική ομάδα, το βράδυ της 7ης Οκτωβρίου του 2013 απέναντι στον Ολυμπιακό.

Τότε ήταν 16 χρονών! Αγωνίστηκε στο Champions League, διακρίθηκε για τις πρωτοβουλίες που έπαιρνε και για την οξυδέρκειά του. Αυτό άλλωστε έκανε την Λέστερ αρχικά να τον «δανειστεί», έξυπνα, ώστε να τον δει σε συνθήκες Premier League, και στην συνέχεια να τον κάνει δικό της, με στόχο να «χτίσει» το μέλλον της, βασιζόμενη στο μυαλό του Βέλγου.

Έτσι και έγινε. Ο Τίλεμανς αποτέλεσε και φέτος έναν από τους ποδοσφαιριστές-κλειδιά στην πορεία των «αλεπούδων», δεν έχασε ούτε ένα ματς πρωταθλήματος, σκόραρε 6 φορές και έδωσε 4 ασίστ σε 38 ματς, ενώ με το εκπληκτικό σουτ του, έδωσε στην Λέστερ το πρώτο FA Cup της ιστορίας της, έπειτα από 4 αποτυχημένες απόπειρες.

Παρόλα αυτά, ίσως και για τον 24άχρονο Τίλεμανς, να έχει έρθει η ώρα μίας πραγματικής εξέλιξης. Το πέρασμα από την Λέστερ είναι αναμφίβολα επιτυχημένο, το ταλέντο του έχει πλέον πιστοποιηθεί αδιαμφισβήτητα, και η περίπτωση της Λίβερπουλ φαντάζει η ιδανική και για τις δύο πλευρές.

Ο ίδιος θα κληθεί άλλωστε να αποτελέσει μέρος μίας ομάδας που έχει βλέψεις πρωταθλητισμού, ενώ η Λίβερπουλ θα μπαλώσει το «κενό» του Τζίνι Βαϊνάλντουμ, και θα πάρει περισσότερα πράγματα, τουλάχιστον όσο αφορά στους αριθμούς των δύο ποδοσφαιριστών.

Ο Τίλεμανς άλλωστε διακρίνεται και για τις επιθετικές αρετές του, ενώ ο Τζίνι Βαϊνάλντουμ συνήθιζε ανέκαθεν να σκοράρει περισσότερο στις διεθνείς αναμετρήσεις, παρά στο αγγλικό πρωτάθλημα.

Αν λοιπόν το σενάριο ολοκληρωθεί, όλοι θα είναι ευχαριστημένοι. Η Λέστερ θα γεμίσει τα ταμεία της, και η Λίβερπουλ θα αναβαθμίσει το «υλικό» που διαθέτει. Η πρώτη ύλη άλλωστε που χαρακτηρίζει τον Τίλεμανς είναι δυσεύρετη.