Καβάνι: Έξι γκολ από τα προημιτελικά και μετά, ιστορία στον τελικό

Βρέθηκε εκεί που έπρεπε τη στιγμή που έπρεπε. Σκόραρε και στο πέναλτι στην διαδικασία μετά τα 120' αγώνα. Ο Έντινσον Καβάνι συνέχισε ένα τρομερό κρεσέντο σκοραρίσματος στο φετινό Γιουρόπα Λιγκ, έφτασε στα 17 τέρματα μέσα στη σεζόν και έγραψε ιστορία λόγω... ηλικίας στον μεγάλο τελικό. 



Καβάνι: Έξι γκολ από τα προημιτελικά και μετά, ιστορία στον τελικό

Ο Matador είχε καταφέρει να σκοράρει από δυο φορές στα δύο παιχνίδια των ημιτελικών του φετινού Γιουρόπα Λιγκ απέναντι στην Ρόμα.

Τόσο στο ευρύ 6-2 του πρώτου ματς όπου βρήκε δυο φορές το δρόμο για τα δίχτυα για την ανατροπή της ομάδας του, όσο και στην ήττα (3-2) στην αιώνια πόλη, όπου σκόραρε προκειμένου να μη γίνει μεγάλη ζημιά για την Γιουνάιτεντ. 

Μαζί και με το γκολ στο 2-0 επί της Γρανάδα στον εντός έδρας επαναληπτικό των προημιτελικών αλλά και το σκοράρισμα στον μεγάλο τελικό, πέτυχε 6 τέρματα στα τελευταία τέσσερα ματς των «κόκκινων διαβόλων» στο Γιουρόπα Λιγκ. 

Παράλληλα, έφτασε και στα 17 τέρματα σε 21 αναμετρήσεις στο Γιουρόπα Λιγκ όπου έχει παραστεί. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι Αξίζει να σημειωθεί ότι έγινε ο γηραιότερος σκόρερ για την Γιουνάιτεντ σε ευρωπαϊκό τελικό σε ηλικία 34 ετών και 101 ημερών, ξεπερνώντας και τον Τέντι Σέριγχαμ (33 ετών και 54 ημερών) αλλά και τον Σερ Μπόμπι Τσάρλτον (30 ετών και 231 ημερών).

Παράλληλα, σκόραρε έχοντας πατήσει τα 34 του χρόνια, όντας ο 3ος που το κάνει σε ευρωπαϊκό τελικό με αγγλικό κλαμπ μετά τους Γκάρι ΜακΆλιστερ (36) με την Λίβερπουλ το 2001 και τον Ντιντιέ Ντρογκμπά (34) με την Τσέλσι στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ το 2012. 

Ο Matador κατάφερε με τις επιδόσεις του στο φετινό Γιουρόπα Λιγκ να έχει πλέον επιδόσεις σκοραρίσματος κάθε 37 αγωνιστικά λεπτά που βρισκόταν στο χορτάρι! 

Κώστας Ζάλιαρης