Γκρέιαμ Κάρτερ: ο MVP του «Άνφιλντ» (vid)

Στον τελευταίο αγώνα της Λίβερπουλ για τη φετινή σεζόν, δεν χειροκροτήθηκε από τους θεατές μόνο η ομάδα που εν τέλει κατάφερε να εξασφαλίσει μια θέση για το επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά και ο Γρέιαμ Κάρτερ, φροντιστής των «Ρεντς» από το 1999. Ήταν το τιμώμενο πρόσωπο και αποθεώθηκε από τους παίκτες του Γιούργκεν Κλοπ, σε μια μικρή τελετή που έλαβε χώρα στον αγωνιστικό χώρο.  



Γκρέιαμ Κάρτερ: ο MVP του «Άνφιλντ» (vid)

Ο Κάρτερ εισέπραξε αγάπη και διόλου τυχαία, μετά το σφύριγμα της λήξης στο «Άνφιλντ» και τον αγώνα απέναντι στην Κρίσταλ Πάλας. 

Ήρθε η ώρα της συνταξιοδότησης για έναν άνθρωπο, ο οποίος υπηρετεί τον σύλλογο για πάνω από τρεις δεκαετίες.

Συγκεκριμένα ο άνθρωπος που ήταν υπεύθυνος για να μη λείψει τίποτα από τους ποδοσφαιριστές, εργάστηκε στο σύλλογο πρώτη φορά τη δεκαετία του ’70 ως οδηγός του λεωφορείου της ομάδας, μέχρι το 1999 όταν έγινε «μόνιμος» στο Μέλγουντ ως φροντιστής, την εποχή που τα ηνία της Λίβερπουλ είχε αναλάβει ο Ζεράρ Ουγιέ.

Έκτοτε ο Κάρτερ ακολουθεί την ομάδα σε κάθε παιχνίδι, εντός κι εκτός έδρας προκειμένου να εξασφαλίσει την εύρυθμη λειτουργία των αποδυτηρίων.

Στο τελευταίο ματς της χρονιάς, ο σύλλογος επιφύλαξε μια έκπληξη στο ιστορικό αυτό μέλος της ομάδας και με τη λήξη του αγώνα στήθηκε μια μικρή αλλά συγκινητική τελετή από τον Γιούργκεν Κλοπ και τους παίκτες, οι οποίοι δημιούργησαν έναν ανθρώπινο διάδρομο χειροκροτώντας τον Κάρτερ (εν είδει pasillo), με τον ίδιο να παραλαμβάνει μαζί με τις μοναδικές αυτές στιγμές και μια αναμνηστική πλακέτα με τα τρόπαια που κατέκτησε η Λίβερπουλ. 

Φυσικά εκείνος προσέφερε τις υπηρεσίες του όλα αυτά τα χρόνια κι αποτέλεσε μέλος των επιτυχιών των «Ρεντς».

Ο Κλοπ είχε να πει τα καλύτερα για τη γνωριμία και τη συνεργασία με τον Κάρτερ: «Ο καλύτερος φροντιστής που είχα ποτέ. Πατρική φιγούρα, παππούς, ό,τι θέλετε. Φοβερός τύπος. Πόσο σημαντικός για τη Λίβερπουλ. Θα μου λείψουν όσο δεν φαντάζεστε οι αγκαλιές πριν τα ματς. Ανυπομονώ να τον δω στο Άνφιλντ ως φίλαθλο, μαζί με τα εγγόνια του. Μπορούν να είναι πολύ περήφανα για το τι έχει κάνει ο παππούς τους στην καριέρα του». 

Λιτά αλλά εύστοχα και τα λόγια του Τζόρνταν Χέντερσον, με τον αρχηγό της Λίβερπουλ να λέει πως άνθρωποι σαν τον Κάρτερ κάνουν το σύλλογο αυτό που είναι.

Αν μη τι άλλο αυτή η κίνηση έδειξε ένα ανθρώπινο πρόσωπο του ποδοσφαίρου που υπενθυμίζει ότι πέρα από τους παίκτες- πρωταγωνιστές υπάρχουν και οι αφανείς ήρωες που συμβάλλουν στο να γίνονται τα Σαββατοκύριακα, πολύ πιο όμορφα.

Διονύσης Γαλιατσάτος