Η Λιντς του Μπιέλσα ήρθε για να μείνει παίζοντας με τον δικό της τρόπο!

Μια απόλυτα επιτυχημένη χρονιά ολοκλήρωσε η Λιντς, με το σύνολο του Μαρσέλο Μπιέλσα να κατορθώνει με χαρακτηριστική ευκολία να παραμείνει στην κατηγορία. Παίζοντας με το δικό της μοναδικό στυλ. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.  



Η Λιντς του Μπιέλσα ήρθε για να μείνει παίζοντας με τον δικό της τρόπο!

Πρόκειται για μία ομάδα που κέρδισε την άνοδό της την προηγούμενη σεζόν, μαζί με τις Γουέστ Μπρομ και Φούλαμ. Βασικός της στόχος, όπως ήταν φυσιολογικό, αποτελούσε η παραμονή στην κατηγορία.

Παρόλα αυτά, ο Μαρσέλο Μπιέλσα πήγε την συζήτηση από την αρχή ένα βήμα παρακάτω. Ζήτησε από τους ποδοσφαιριστές του να μείνουν και να συνεχίσουν την πορεία τους στην Premier League, βασιζόμενοι στον δικό τους τρόπο παιχνιδιού. Απολαμβάνοντας το παιχνίδι.

Ένα επιθετικό ποδόσφαιρο, που δεν θα κατάφερναν πολλοί να υιοθετήσουν, με στόχο το θέαμα και την επίτευξη αποτελεσματικότητας. Με πρεσινγκ ψηλά και με ατελείωτα αποθέματα φυσικής κατάστασης.

Σε βάθος χρόνου, το συγκεκριμένο στυλ παιχνιδιού, αποδείχθηκε άκρως αποτελεσματικό. Η Λιντς αποφάσισε πως δεν είναι στην φιλοσοφία της να συμβιβάζεται με την ισοπαλία, αντιμετώπισε με τον ίδιο τρόπο κάθε ματς που έδωσε, και εν τέλει οι ποδοσφαιριστές της έκαναν πράξη αυτό που τους ζήτησε ο δασκαλος προπονητής τους.

Παρέμειναν στην Premier League με τον τρόπο που άρμοζε στην ιστορία τους. Η Λιντς άλλωστε ολοκλήρωσε την σεζόν στην 9η θέση, συγκέντρωσε 59 βαθμούς, σκόραρε 62 φορές και πέτυχε 18 νίκες σε 38 παιχνίδια! Η καλύτερη παρουσία ομάδας εδώ και πάρα πολλά χρόνια που ανέβηκε από την Τσάμπιονσιπ.

Υπερασπίστηκε με επιτυχία το «Έλαντ Ρόουντ», σκοράροντας κάτι παραπάνω από 1,5 φορά στο «σπίτι» της, πήρε 8 νίκες και ηττήθηκε 6 φορές.

Αντιθέτως, εκτός έδρας δεν πραγματοποίησε ούτε μία ισοπαλία, ενώ πέτυχε μία νίκη περισσότερη από τις ήττες της, με αποτέλεσμα να διαθέτει την 10η καλύτερη εκτός έδρας επίδοση, με συγκομιδή 30 βαθμούς σε 19 παιχνίδια! 

 Όλοι εξέφραζαν αμφιβολίες για το αν θα άντεχε μέσα στη σεζόν παίζοντας τόσο έντονο ποδόσφαιρο και πως θα κατέρρεε μετά τον Μάρτιο, η Λιντς κέρδισε τα τέσσερα τελευταία παιχνίδια του πρωταθλήματος!

Οι πέντε ισοπαλίες της στο «’Ελαντ Ρόουντ», προήλθαν όλες από αναμετρήσεις της με ομάδες του Big 6, με τις τρεις εκ των πέντε να χαρακτηρίζονται «λευκές» και τις Μάντσεστερ Σίτι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Λίβερπουλ, Τσέλσι και Άρσεναλ να μην καταφέρνουν να την κερδίσουν!

Παράλληλα, η Τότεναμ έχασε με 3-1 από την ομάδα του Μαρσέλο Μπιέλσα, πριν από 20 ημέρες, με την Λιντς να ολοκληρώνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την σεζόν (4/4 με 12-2 γκολ υπέρ της) και δίχως να γνωρίσει καμία ήττα από τις «μεγάλες 6» στην έδρα της!

Αν σε όλα αυτά μάλιστα, προστεθεί και η εξαιρετική σεζόν που πραγματοποίησε ο Πάτρικ Μπάμφορντ, με τα 17 γκολ και τις 8 ασίστ σε 35 παιχνίδια, γίνεται εύκολα αντιληπτό πως η Λιντς πραγματοποίησε μία εξαιρετική χρονιά, κερδίζοντας από νωρίς την παραμονή της και συγκεντρώνοντας τα βλέμματα για τον «γενναίο» τρόπο με τον οποίο προσεγγίζει τα παιχνίδια της.

Αντιθέτως, οι Φούλαμ και Γουέστ Μπρομ που την συνόδευσαν στην Premier League, επιστρέφουν άδοξα στην Championship, αποδεικνύοντας πως η συγκεκριμένη κατηγορία δεν… είναι για όλους.

Η συζήτηση πλέον για την επόμενη σεζόν της Λιντς έχει ξεκινήσει. Οι μεταγραφικοί στόχοι έχουν τεθεί προς συζήτηση και η ανανέωση της συνεργασίας με τον Μαρσέλο Μπιέλσα πρέπει να θεωρείται δεδομένη. 

Αυτός άλλωστε είναι ο «αρχιτέκτονας» μίας άκρως εντυπωσιακής ομάδας, που μόνο θετικά σχόλια είναι δυνατό να αποσπάσει…

Η Λιντς φαίνεται πως εδραιώνεται στην Premier League και η χρονιά που πραγματοποίησε αποτελεί τεκμήριο της εκκωφαντικής επιστροφής της!