Η FIFA θα εξετάσει πρόταση για Μουντιάλ κάθε δυο χρόνια!

Με 166 θετικές ψήφους αποφασίστηκε να συζητηθεί η πρόταση που προέκυψε για την διεξαγωγή του Παγκοσμίου Κυπέλλου κάθε δυο κι όχι κάθε τέσσερα χρόνια!  



Η FIFA θα εξετάσει πρόταση για Μουντιάλ κάθε δυο χρόνια!

Μια σκέψη που μπορεί να ευνοήσει οικονομικά τις Ομοσπονδίες αλλά και να προκαλέσει τεράστιο χάος στα πρωταθλήματα με τις ημερομηνίες και τη συνεχή δράση μέσα στο καλοκαίρι, προέκυψε και θα συζητηθεί στην Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.

Το Κονγκρέσο της FIFA ψήφισε υπέρ της εξέτασης αυτής της πρότασης για την διεξαγωγή του Μουντιάλ κάθε δυο χρόνια, με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας της Σαουδικής Αραβίας, Γιασέρ Αλ Μισεχάλ να είναι εκείνος που σκέφτηκε και που κατέθεσε ανοιχτά αυτό το σχέδιο.

Με τις 211 ομοσπονδίες και τον Τζιάνι Ινφαντίνο να εκφράζουν ανησυχία για το άθλημα και το οικονομικό τοπίο, ο Αλ Μισεχάλ ανέφερε ότι το ενδεχόμενο να πραγματοποιείται Παγκόσμιο Κύπελλο κάθε δυο χρόνια μπορεί να βοηθήσει πάρα πολύ στο οικονομικό τοπίο.

Ο τρέχον οικονομικός κύκλος τετραετίας ολοκληρώνεται με το Μουντιάλ του 2022 και η FIFA αναμένει να λάβει την μερίδα του λέοντος από τα υπολογισμένα 4,5 δισεκατομμύρια λίρες των εσόδων...

Κώστας Ζάλιαρης