Καβάνι - Σίλβα: Η δικαίωση των Λατίνων ήρθε μέσω Πρέμιερ...

Με ένα γλυκό άγγιγμα της μπάλας, ο Έντινσον Καβάνι πέτυχε ένα από τα ομορφότερα γκόλ της φετινής σεζόν. Ένα γκόλ-αριστούργημα, που συνδυάστηκε με την επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα της Πρέμιερ. Μερικές ώρες αργότερα, ο παλιός συμπαίκτης του, Τιάγκο Σίλβα, οδηγούσε την Τσέλσι σε μια άτυπη ρεβάνς επί της Κυπελλούχου Λέστερ, τοποθετώντας την ομάδα του Δυτικού Λονδίνου επικεφαλής του γκρουπ των ομάδων που διεκδικούν την πρόκριση στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ. Όμως στις 23 Αυγούστου του 2020, όταν η Μπάγερν κέρδιζε την Παρί και μαζί κατέστρεφε τα όνειρα των Γάλλων για την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ, τίποτα δεν προμήνυε ότι οι δύο μεγάλοι αυτοί παίκτες θα είχαν μια ακόμη ευκαιρία για την κατάκτηση ενός ευρωπαικού τροπαίου.  



Καβάνι - Σίλβα: Η δικαίωση των Λατίνων ήρθε μέσω Πρέμιερ...

Ο Σίλβα, ετών 36, έμεινε ελεύθερος από την Παρί αμέσως μετά τον τελικό και βρήκε καταφύγιο στην Τσέλσι που προσπαθούσε τότε να βρει έναν έμπειρο κεντρικό αμυντικό με το ειδικό βάρος να οδηγήσει την ομάδα τόσο στην Πρέμιερ όσο και στην φετινή ευρωπαική της περιπέτεια. 

Ο Καβάνι, ετών 34, βρήκε καταφύγιο στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αν και πολλοί ήταν τότε εκείνοι που αμφισβήτησαν την δυνατότητά του να σταθεί από πλευράς φυσικής κατάστασης σε ένα τόσο απαιτητικό πρωτάθλημα όσο η Πρέμιερ Λιγκ. 

Μερικούς μήνες αργότερα, οι δυο τους έχουν βοηθήσει τα μέγιστα τις ομάδες του και ο μεν αρχηγός της εθνικής Βραζιλίας ετοιμάζεται για έναν ακόμη τελικό Τσάμπιονς Λιγκ, ο δε Ουρουγουανός θα βρεθεί στον τελικό του φετινού ΟΥΕΦΑ Γιουρόπα Λιγκ.

Σίγουρα στο Παρίσι, δεν θα είναι ικανοποιημένοι που θα παρακολουθήσουν τους πρώην συμπαίκτες τους από τον …καναπέ. 

Μια εκπληκτική σεζόν για τον Τιάγκο Σίλβα, ο οποίος, παρά το μεγάλο λάθος του στις πρώτες αγωνιστικές της φετινής Πρέμιερ Λίγκ ενάντια στην Γουέστ Μπρόμ, κατάφερε να δώσει στην Τσέλσι αυτό που της έλειπε, σταθερότητα και αξιοπιστία στην άμυνα. 

Τόσο στα στημένα, όσο και σε ανοιχτό παιχνίδι, η Τσέλσι συνήθιζε να υποφέρει. 

Φέτος, ειδικά μετά την έλευση του Τούχελ - ατυχής σύμπτωση για τους Παριζιάνους ότι πρόκειται για ακόμα έναν πρώην τους - ο Σίλβα κατάφερε να δώσει υπεραξία στους συμπαίκτες του στο κέντρο της άμυνας. 

Τόσο ο Ρούντιγκερ, τόσο και ο Κρίστενσεν, ανέβασαν την απόδοσή τους και σε συνδυασμό με την παρουσία του ικανότατου Μεντί κάτω από τα γκολπόστ έδωσαν στην Τσέλσι μια αμυντική λειτουργία που οι οπαδοί της είχαν να βιώσουν από την εποχή της πρώτης παρουσίας του Ζοσέ Μουρίνιο στον πάγκο της.

Όταν η Πορτογαλία αντιμετώπισε την Ουρουγουάη στην φάση των «16» στο Μουντιάλ της Ρωσίας το 2018 σε μια ανύποπτη φάση, ο «Μαντατόρ» τραυματίστηκε, αφού όμως πρώτα πρόλαβε να πετύχει ένα από τα ομορφότερα γκολ του τουρνουά, με ένα πλάσε από την αριστερή πλευρά της μεγάλης περιοχής της Πορτογαλίας.

 Όταν έγινε προφανές ότι ο Καβάνι δεν μπορούσε να συνεχίσει το μάτς, ο ίδιος ο Κριστιάνο Ρονάλντο τον αγκάλιασε και τον βοήθησε να αποχωρήσει από το γήπεδο, δείχνοντας τον τεράστιο σεβασμό που τρέφουν όλοι οι ποδοσφαιριστές για αυτόν τον ξεχωριστό, παλαιάς κοπής σέντερ φορ. 

Καθαρό και όχι ψεύτικο εννιάρι, ο Καβάνι πρόλαβε στην φετινή σεζόν να πετύχει ήδη 10 γκολ στην Πρέμιερ Λιγκ και 5 στο Γιουρόπα. Καθόλου άσχημα για κάποιον που θεωρήθηκε ότι αποχωρώντας από την Παρί, θα έβρισκε απλώς μια ομάδα να τελειώσει ήσυχα την καριέρα του. Ήδη του προσφέρθηκε ακόμη ένας χρόνος συμβόλαιο από την Γιουνάιτεντ και η χάρα των οπαδών των κόκκινων διαβόλων είναι μεγάλη, καθώς στο πρόσωπό του η ομάδα τους βρήκε ξανά εκείνον τον σκόρερ που πάντα έδινε λύσεις. Ήρθε η ώρα να αναρωτηθούν οι σκάουτερ των ομάδων αν η Παρί σκοπεύει και φέτος να απελευθερώσει κάποιους…βετεράνους. 

Είναι σίγουρο πως φέτος οι μνηστήρες θα είναι - δικαίως - πολύ περισσότεροι.

Άκης Βαλαβάνης – Follow me on Instagram @Lockdown Football