Η επιστροφή της Λίβερπουλ στην 4άδα και η έξοδος της Λέστερ

Την τύχη στα χέρια της κρατάει πλέον η Λίβερπουλ, με το σύνολο του Γιούργκεν Κλοπ να επιστρέφει και επίσημα στην τετράδα έπειτα από τρεις μήνες! Πρώτη φορά μετά τον Δεκέμβρη εκτός θέσεων του Τσάμπιονς Λιγκ η Λέστερ...  



Η επιστροφή της Λίβερπουλ στην 4άδα και η έξοδος της Λέστερ

Ενενήντα ημέρες περίπου χρειάστηκε η Λίβερπουλ για να επιστρέψει στην τετράδα, με την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ, να ανεβάζει στροφές στο τέλος του πρωταθλήματος, να επικρατεί των Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Γουέστ Μπρομ και Μπέρνλι, να μετρά έξι νίκες στα οχτώ τελευταία ματς και να «αποφασίζει» η ίδια για την συμμετοχή της στο Champions League της επόμενης περιόδου.

Η Λίβερπουλ πέτυχε την πιο κομβική νίκη της σεζόν απέναντι στην Γιουνάιτεντ του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ στο «Όλντ Τράφορντ», αντιλήφθηκε πως με δικό της 3/3 θα αποκτήσει το εισιτήριο του Champions League, «λυτρώθηκε» με ένα γκολ του Άλισον Μπέκερ στο «Χόθορνς», επικράτησε εύκολα στο «Τερφ Μουρ» επί της Μπέρνλι και πλέον βρίσκεται στην τετράδα, για πρώτη φορά έπειτα από τα μέσα Φεβρουαρίου.

Αντιθέτως, η Κυπελλούχος Αγγλίας, Λέστερ, δεν κατάφερε να πετύχει δύο διαδοχικές νίκες επί της Τσέλσι, σε διάστημα τριών ημερών και βγήκε από την τετράδα, για πρώτη φορά, έπειτα από τον Δεκέμβρη του 2020!

Το σύνολο του Μπρένταν Ρότζερς φαίνεται πως αντικρίζει ξανά το φινάλε της περσινής σεζόν, όπου και πάλι είχε το προβάδισμα, έχοντας μέχρι και 13 βαθμούς διαφορά από την 5η Γιουνάιτεντ, αλλά στην τελευταία αγωνιστική της Premier League, ηττήθηκε στο «Θέατρο των Ονείρων» και βγήκε από την τετράδα!

Το έργο φαίνεται να επαναλαμβάνεται και φέτος, με την Λίβερπουλ την δεδομένη χρονική στιγμή να ευνοείται και να μπορεί με μία εντός έδρας επικράτηση επί της Κρίσταλ Πάλας, στο «Άνφιλντ», να φτάσει στο Champions League που τόσο επιθυμούσε!

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΝΑΚΟΣ