Στον «αέρα» χιλιάδες οπαδοί της εθνικής Αγγλίας, περιορισμένος αριθμός θεατών ενόψει EURO

Δυσαρέσκεια για χιλιάδες φίλους της εθνικής Αγγλίας, καθώς δεν θα παραλάβουν τα εισιτήρια που έχουν ήδη πληρώσει για τα ματς του ομίλου των «τριών λιονταριών» στο EURO, έπειτα από πλαφόν της βρετανικής κυβέρνησης στον αριθμό θεατών στο «Γουέμπλεϊ».  



Στον «αέρα» χιλιάδες οπαδοί της εθνικής Αγγλίας, περιορισμένος αριθμός θεατών ενόψει EURO

Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε όσους φρόντισαν να κλείσουν μια θέση στο «Γουέμπλεϊ» για τα τρία παιχνίδια της εθνικής Αγγλίας στη φάση των ομίλων του EURO, με τη βρετανική κυβέρνηση να θέτει ανώτατο όριο 22.500 θεατών για τα ματς απέναντι σε Κροατία (13/6), Σκωτία (18/6) και Τσεχία (22/6), ως μέτρο ασφάλειας κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Όπως ήταν αναμενόμενο η είδηση αυτή έφερε αρνητικές αντιδράσεις καθώς χιλιάδες - υπό κανονικές συνθήκες - θεατές θα μείνουν εκτός γηπέδου, παρά το γεγονός ότι ήδη έχουν πληρώσει προκειμένου να εξασφαλίσουν ένα εισιτήριο. 

Πλέον μόλις το ένα τέταρτο της αρχικής χωρητικότητας θα είναι διαθέσιμο στους φιλάθλους για τα τρία πρώτα ματς της ομάδας του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ.

Για το πρόβλημα της υπέρογκης διάθεσης εισιτηρίων, η ΟΥΕΦΑ ανακοίνωσε ότι θα καταφύγει στη διεξαγωγή κλήρωσης ανάμεσα σε όσους έχουν προβεί σε αγορά εισιτηρίου, προκειμένου να δουν από κοντά την εθνική.

Όμως ούτε αυτή τη λύση υποδέχθηκαν θετικά οι φίλαθλοι, από τη στιγμή που η κλήρωση σημαίνει για αρκετούς είτε πως θα μείνουν εκτός γηπέδου είτε θα τους δοθεί θέση με χαμηλότερες προδιαγραφές από αυτές για τις οποίες πλήρωσαν. Για παράδειγμα ένα ακριβό εισιτήριο που αντιστοιχεί στο κέντρο του γηπέδου εξισώνεται με αυτό του κόρνερ.

Συν τοις άλλοις δημιουργείται ερωτηματικό για το τι θα ισχύσει και στα επόμενα παιχνίδια της διοργάνωσης που θα λάβουν χώρα στο «Γουέμπλεϊ», με δύο ματς στη φάση των «16», τους δύο ημιτελικούς και τον τελικό της 11ης Ιουλίου να είναι προγραμματισμένα να διεξαχθούν στο ιστορικό γήπεδο του Λονδίνου.

Από την πλευρά της η ΟΥΕΦΑ ισχυρίζεται πως θα δοθεί προτεραιότητα σε αυτούς των οποίων τα εισιτήρια ακυρώθηκαν, στην περίπτωση και μόνο που θα αυξηθεί το όριο των θεατών ενόψει ημιτελικών και τελικού.

Διονύσης Γαλιατσάτος