Το σκαλοπάτι για Champions League των 20 νικών και η περίεργη σεζόν της πανδημίας!

Μία ακόμη απόδειξη της ούτως ή άλλως περίεργης χρονιάς στην Premier League της πανδημίας, αποτελεί η Λέστερ, η οποία είναι δυνατό να μείνει εκτός τετράδας, παρά τις 21 νίκες που μπορεί να πραγματοποιήσει, αν επικρατήσει της Τότεναμ. Αντιθέτως η Λίβερπουλ μπορεί με 20  να εξασφαλίσει την συμμετοχή της στο Champions League! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος  



Το σκαλοπάτι για Champions League των 20 νικών και η περίεργη σεζόν της πανδημίας!
Τίποτα δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο στο πιο απρόβλεπτο πρωτάθλημα του πλανήτη. Παρ' όλα αυτά, υπάρχουν περιπτώσεις όπου κάποιοι αριθμοί επιβεβαιώνονται και αποτελούν οδηγό για την επόμενη σεζόν κάθε ομάδας.
 
Ένας από αυτούς ήταν ο αριθμός 20 και η δυνατότητα που προσφέρει. Όταν μία ομάδα ολοκλήρωνε τη χρονιά με τουλάχιστον 20 νίκες, η ιστορία έδειχνε πως θα κερδίσει το εισιτήριο του Champions League της επόμενης σεζόν. Εξαίρεση μέχρι τώρα αποτελούσε η Άρσεναλ του Αρσέν Βενγκέρ στην μοναδική χρονιά που οι «κανονιέρηδες» δεν τερμάτισαν στην τετράδα με τον Αλσατό στον πάγκο, πριν από τεσσερα ρόνια, όπου παρά τις 23 επικρατήσεις τους έμειναν στην 5η θέση!
 
Παρ' όλα αυτά, η φετινή χρονιά είναι εδώ για να αποδείξει πως κάθε στατιστικό είναι απλώς ένα νούμερο και μπορεί να καταρριφθεί.
 
Κάτι τέτοιο άλλωστε φαίνεται πως συμβαίνει με τη Λέστερ. Η ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς, έχει πραγματοποιήσει μία εξαιρετική σεζόν, έχει κατακτήσει το FA Cup, μετρά 20 νίκες σε 37 ματς, αλλά πλέον δεν εξαρτάται από τα… πόδια των ποδοσφαιριστών της το Champions League της επόμενης περιόδου.
 
Ρυθμιστής της τετράδας εδώ και δύο αγωνιστικές άλλωστε είναι η Λίβερπουλ, η οποία μετά τη νίκη επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κρατά η ίδια την τύχη της στα χέρια της, και πλέον έχοντας πάρει τις δύο από τις τρεις νίκες που χρειαζόταν, έχει κάθε λόγο να θεωρεί πως θα παραβρίσκεται στην  κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση και την επόμενη χρονιά.
 
Το σύνολο του Γιούργκεν Κλοπ άλλωστε, το οποίο πέρασε ένα τραγικό δίμηνο από τα τέλη Ιανουαρίου μέχρι και τις 22 Μαρτίου, ανέκαμψε και είναι το φαβορί για την κατάληψη της τέταρτης θέσης, καθώς χρειάζεται μία εντός έδρας νίκη επί της Κρίσταλ Πάλας με κόσμο στος εξέδρες του Άνφιλντ. 
 
Εδώ βεβαίως η σεζόν της πανδημίας έρχεται να μας υπενθυμίσει πως οι ομάδες της τετράδας πραγματοποίησαν συνολικά 13 περισσότερες εκτός έδρας νίκες από όσες στην έδρα τους, οπότε και πάλι μπαίνει στην συζήτηση ο παράγοντας «κορονοϊός», σύμφωνα με τον οποίο δεν μπορούμε να μιλάμε με βεβαιότητα.
 
Παρ' όλα αυτά, και όσο αφορά στη Λέστερ, αν οι «αλεπούδες» δεν καταφέρουν να μπουν στην τετράδα θα δουν την ιστορία να επαναλαμβάνεται, καθώς κάτι ανάλογο συνέβη και πέρυσι, όπου και πάλι βρίσκονταν στην τετράδα από τον Δεκέμβρη και έπειτα, έχοντας και 13 βαθμούς διαφορά από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά στο τέλος ηττήθηκαν στη μεταξύ τους αναμέτρηση και έχασαν «το τρένο» του Champions League.
 
Από την άλλη η Λίβερπουλ, έδειξε πως αν σοβαρευτεί έχει τις δυνατότητες να το καταφέρει. Η νίκη της στο «Όλντ Τράφορντ» ήταν κομβική και από εκεί και πέρα έμοιαζε πολύ δύσκολο να μην εξασφαλίσει την τετράδα. Ακόμη και αν χρειάστηκε γκολ για πρώτη φορά στην ιστορία της από τον τερματοφύλακά της, Άλισον Μπέκερ, στην τελευταία φάση στην αναμέτρηση του «Χόθορνς», πριν από τέσσερις ημέρες.
 
Αν άλλωστε απομονώσει κάποιος την βαθμολογία του τελευταίου διμήνου, η Λίβερπουλ όσο περίεργο και αν ακούγεται, βρίσκεται στην πρώτη θέση, ενώ πριν από τις τελευταίες 60 ημέρες, και κυρίως στο διάστημα από τις 22 Ιανουαρίου μέχρι και τις 22 Μαρτίου, βρισκόταν στην τελευταία τετράδα της βαθμολογίας!
 
Τόσο απρόβλεπτη είναι η Premier League, τόσο περίεργη είναι και η φετινή σεζόν, πλην όμως δίκαια. 
 
Η Μάντσεστερ Σίτι δικαίως κατακτά το πρωτάθλημα, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν πολύ σταθερή και κατακτά την δεύτερη θέση, βασιζόμενη και στις ανατροπές της (10), πράγμα που συμβαίνει για πρώτη φορά σε μία σεζόν, η Τσέλσι έδειξε από τα Χριστούγεννα και μετά πως μπορεί να αντιδράσει και να βελτιώσει το αγωνιστικό προφίλ της, και η Λίβερπουλ με την συνολική της παρουσία και κυρίως με την εικόνα της στο φινάλε, δικαιούται και πάλι να είναι στο Champion League, αποφεύγοντας την καταστροφή που θα λάμβανε χώρα αν ο στόχος δεν είχε στεφθεί από επιτυχία.