Στραβοπάτημα τεσσάρων ετών για την πρώτη τριάδα της Πρέμιερ

Μπορεί η φετινή Premier League να έχει μόλις μία αγωνιστική για να φτάσει στο τέλος της, όμως οι ανατροπές που προσφέρει δεν παύουν να είναι άξιες αναφοράς.  



Στραβοπάτημα τεσσάρων ετών για την πρώτη τριάδα της Πρέμιερ

Άκρως εντυπωσιακό χαρακτηρίζεται το γεγονός πως η Premier League δεν παύει να προσφέρει ανατροπές και συγκινήσεις στους φίλους της, ακόμα και στην προ τελευταία αγωνιστική της, με τα δεδομένα να έχουν διαμορφωθεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να μην δύναται να ανατραπούν στην τελευταία «στροφή» της.

Η Μάντσεστερ Σίτι γνωρίζει εδώ και δύο εβδομάδες πως είναι πρωταθλήτρια, οι Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, Γουέστ Μπρομ και Φούλαμ αποτελούν την τριάδα που θα υποβιβαστεί και επίσημα σε λίγες ημέρες από τώρα, επιβεβαιώνοντάς, ενώ οι θέσεις της τετράδας έχουν σχεδόν καθοριστεί, με την Λίβερπουλ να έχει πλέον τον πρώτο λόγο μετά την ήττα της Λέστερ από την Τσέλσι.

Παρ' όλα αυτά, τα ματς της Τρίτης είχαν ως αντίκτυπο κάτι που δεν έχει συμβεί τα τελευταία τέσσερα χρόνια! Αυτό είναι ότι οι ομάδες που ξεκίνησαν τις υποχρεώσεις τους στην 37η αγωνιστική στην πρώτη τριάδα, απέτυχαν όλες να κερδίσουν!

Η Σίτι ηττήθηκε με ανατροπή από την Μπράιτον στο «Άμεξ» (3-2), η Γιουνάιτεντ απώλεσε ξανά βαθμούς εντός έδρας για φέτος, ενώ έχει προηγηθεί στο «Όλντ Τράφορντ», με την υποβιβασμένη Φούλαμ να παίρνει μία αξιέπαινη ισοπαλία (1-1). 

Η Λέστερ ηττήθηκε στην «επανάληψη του τελικού» από την Τσέλσι στο «Στάμφορντ Μπριτζ» (2-1) και πλέον δεν ορίζει μόνη της την τύχη της για την 4άδα.

Άξιο αναφοράς είναι πως κάτι ανάλογο έχει να συμβεί σχεδόν 4,5 χρόνια, με τον Ιανουάριο του 2017 να είναι η τελευταία φορά που οι τρεις καλύτερες ομάδες της Premier League εκείνη την χρονική περίοδο απέτυχαν να επικρατήσουν!

Τότε τα «στραβοπατήματα» είχαν άρωμα Λονδίνου και αφορούσαν τις Άρσεναλ, Τσέλσι και Τότεναμ, οι οποίες στις 31 Γενάρη απέτυχαν να κερδίσουν στις εξής αναμετρήσεις:

• Άρσεναλ – Γουότφορντ 1-2

• Λίβερπουλ – Τσέλσι 1-1

• Σάντερλαντ – Τότεναμ 0-0

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΝΑΚΟΣ