Κάραγκερ και Φάουλερ ξανά στο Μέλγουντ!

Τζέιμι Κάραγκερ και Ρόμπι Φάουλερ βρίσκονται πάλι μαζί, καθώς οι άλλοτε συμπαίκτες στη Λίβερπουλ αναλαμβάνουν από κοινού τα ηνία του πρώην προπονητικού κέντρου των «Ρεντς» στο Μέλγουντ, προκειμένου να αναπτύξουν μαζί ένα νέο εγχείρημα ακαδημιών.  



Κάραγκερ και Φάουλερ ξανά στο Μέλγουντ!

Πρόκειται για δύο μεγάλες προσωπικότητες που πέρασαν από τη Λίβερπουλ... 

O Τζέιμι Κάραγκερ υπηρέτησε τον σύλλογο και αγωνίστηκε στο «Άνφιλντ» σε όλη την ποδοσφαιρική του καριέρα και πλέον γνωστός τηλεσχολιαστής για λογαριασμό του SkySports.

Ο Ρόμπι Φάουλερ, έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα με τους «Ρεντς», ενώ πραγματοποίησε ένα δεύτερο, σύντομο πέρασμα τη σεζόν 2006/07 και μετά το τέλος της καριέρας του δοκίμασε την προπονητική.

Τώρα οι άλλοτε συμπαίκτες θα ενώσουν τις δυνάμεις τους, έχοντας συγχωνεύσει τις ακαδημίες που αμφότεροι διατηρούν, με στόχο να αναπτύξουν ένα νέο πρότζεκτ στα τμήματα υποδομής. 

Το εγχείρημα αυτό πρόκειται στα στεγαστεί σε ένα αρκετά γνώριμο μέρος για τους δύο εμπνευστές του, το μέχρι πρότινος προπονητικό κέντρο της Λίβερπουλ του Μέλγουντ.

Με τη μετακόμιση των «Ρεντς» από το Μέλγουντ στο Kirkby, ο σύλλογος έβαλε πωλητήριο στις πρώην προπονητικές εγκαταστάσεις, κλείνοντας συμφωνία ύψους 10 εκατομμυρίων λιρών με κτηματομεσιτικό όμιλο (Torus), ώστε να προχωρήσει η ανάπτυξη κι εκμετάλλευση της περιοχής.

Η συγκυρία τα έφερε έτσι ώστε οι δύο θρύλοι της Λίβερπουλ να υλοποιήσουν τα σχέδιά τους σε γνώριμο έδαφος, έπειτα από την ανακοίνωση της Παρασκευής που έκανε γνωστό το στόχο τους.

Η ακαδημία των Κάραγκερ και Φάουλερ θα έχει την λειτουργική ευθύνη της υπάρχουσας εγκατάστασης, στην οποία θα φιλοξενηθεί ένα κολλέγιο το οποίο πέρα από χώρο προπονήσεων, θα αποτελέσει χώρο μόρφωσης για τους νέους των γύρω περιοχών.

Ο Κάραγκερ σε στήλη του στη βρετανική εφημερίδα «Telegraph» έγραψε σχετικά: «Φιλοδοξούμε να βοηθήσουμε να δημιουργηθεί μια νέα γενιά καλά προπονημένων επαγγελματιών, οι οποίοι εάν δεν μπορέσουν να αναβιώσουν την ποδοσφαιρική τους καριέρα, θα γίνουν αθλητικοί επιστήμονες, φυσιοθεραπευτές ή προπονητές. Θα προσφέρουμε πολλούς σπουδαστικούς κύκλους και υποτροφίες σε όσους αναζητούν βοήθεια στο να αποκτήσουν εργασία σε πολλά πεδία. 

Ο Ρόμπι κι εγώ συζητάμε καιρό για να σχηματίσουμε μια συνεργασία, οπότε όταν το Μέλγουντ έγινε διαθέσιμο, το συναισθηματικό δέσιμο ήταν άμεσο και αντιληφθήκαμε ότι ήταν ο ιδανικός χώρος. Είμαστε ευτυχισμένοι που η συμφωνία ανακοινώθηκε επίσημα».

Από την πλευρά του ο Φάουλερ ήταν πιο λακωνικός, με τον άλλοτε στράικερ να ανεβάζει μια φωτογραφία στα social meida που απεικονίζει τους δύο εμπνευστές στο Μέλγουντ και την ατάκα: «Περήφανοι που είμαστε οι νέοι φύλακες του Μέλγουντ».

Πάντως το εγχείρημα αυτό ξεφεύγει από τα στενά όρια της ομάδας της Λίβερπουλ, καθώς υπάρχει η πρόθεση στις ίδιες εγκαταστάσεις να φιλοξενηθούν και πρώην ποδοσφαιριστές που πάσχουν από άνοια ή χρειάζονται φροντίδα. 

Ένας στόχος που από κοινού έχουν θέσει Torus και η Ένωση Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών Αγγλίας και Ουαλίας (PFA).

Αναμφίβολα το εγχείρημα αυτό δείχνει ότι μέσω του ποδοσφαίρου, εκτός από τις αθλητικές επιδόσεις, μπορούν να αναπτυχθούν και κοινωνικές αξίες.

 

 

Διονύσης Γαλιατσάτος