Οικονομικό αδιέξοδο για Τότεναμ και Άρσεναλ με τα δάνεια λόγω κορονοϊού...

Σοβαρός όπως όλα δείχνουν, είναι ο αντίκτυπος του κορονοϊού στις ομάδες του Βόρειου Λονδίνου, με τα δάνεια που έλαβαν να αποτελούν αγκάθι για την επόμενη ημέρα.  



Οικονομικό αδιέξοδο για Τότεναμ και Άρσεναλ με τα δάνεια λόγω κορονοϊού...

Οι δύο σύλλογοι δανείστηκαν προκειμένου να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν οικονομικά, αλλά να συναντούν σοβαρά ζητήματα στην αποπληρωμή των δανείων.

Το δάνειο της Τότεναμ και η αδυναμία αποπληρωμής του

Η Τότεναμ δανείστηκε, λίγες εβδομάδες πριν πάρει την απόφαση να ενταχθεί στην European Super League, 175 εκατομμύρια λίρες από την Τράπεζα της Αγγλίας, με τον Ντάνιελ Λίβι να ανακοινώνει πως σε διαφορετική περίπτωση η ομάδα του, θα είχε 200 εκατομμύρια λίρες σε απώλεια εσόδων, εξαιτίας της πανδημίας.

Για τον λόγο αυτό, πήρε το συγκεκριμένο δάνειο, του οποίου η συμφωνία ήταν να αποπληρωθεί τον Μάρτιο, αλλά όπως όλα δείχνουν οι Λονδρέζοι έχουν παρατείνει την εξόφλησή του για την επόμενη χρονιά.

Το «φιάσκο» άλλωστε της European Super League δεν αποτελούσε μέρος του τρόπου σκέψης του ιδιοκτήτη των «spurs», Τζο Λιούις, με την κατάσταση να δυσκολεύει και την Τότεναμ να αναγκάζεται να πάρει «παράταση».

Το δάνειο της Άρσεναλ και ο οδυνηρός αποκλεισμός από την Βιγιαρεάλ

Ανάλογη είναι η κατάσταση και στην Άρσεναλ, με τους Λονδρέζους, ναι μεν να αποχωρούν σχετικά νωρίς από την European Super League, αλλά να έχουν στο πίσω μέρος του μυαλού τους, που είναι πιθανό να κατακτήσουν το Europa League, να επιστρέψουν στο Champions League και να επαναφέρουν σε μία ισορροπία τα ταμεία τους.

Παρόλα αυτά, το συγκεκριμένο εγχείρημα δεν στέφθηκε από επιτυχία, με τον πρώην προπονητή της ομάδας, Ουνάϊ Έμερι να «τιμωρεί» την Άρσεναλ με αποτέλεσμα η ομάδα του Κροένκε, να προβληματίζεται σε σχέση με την αποπληρωμή των 120 εκατομμυρίων λιρών που έλαβε.

Παρόλα αυτά, στο Βόρειο Λονδίνο επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία πως θα καταφέρουν ν' αποπληρώσουν το δάνειο τον ερχόμενο μήνα., και δεν θα ακολουθήσουν το δρόμο της συμπολίτισσάς τους, ώστε να γλυτώσουν και το 0,5% του επιτοκίου που περιλαμβάνει η συμφωνία, σε περίπτωση καθυστέρησης της αποπληρωμής.

Οι σκέψεις των οπαδών και ο προβληματισμός για τον «Mr Spotify»

Σε κάθε περίπτωση πάντως, τα οικονομικά των δύο ομάδων του Λονδίνου βρίσκονται σε κομβική κατάσταση, με τους οπαδούς των Λονδρέζων να επιμένουν πως όλα αυτά αποτελούν αποφάσεις των ισχυρών ανθρώπων των δύο διοικήσεων για συμμετοχή στην European Super League.

Μένει να δούμε αν η εν λόγω κατάσταση θα επηρεάσει και τον Mr Spotify”, Ντάνιελ Εκ, ο οποίος έχει δηλώσει επανειλλημένως πως επιθυμεί να αγοράσει την Άρσεναλ...

Δημήτρης Μανάκος