Η 5η φορά στα ημιτελικά ήταν και η τυχερή του Σόλσκιερ

Για πρώτη φορά ως κόουτς της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ δίνει το «παρών» σε έναν μεγάλο τελικό έχοντας αποτύχει στις προηγούμενες τέσσερις φορές που έφτασε στα ημιτελικά, να κάνει το βήμα παραπάνω! Ιστορικής σημασίας και για τον ίδιο η συμμετοχή στο παιχνίδι της 26ης Μαΐου απέναντι στην Βιγιαρεάλ στο Γκντανσκ! 



Η 5η φορά στα ημιτελικά ήταν και η τυχερή του Σόλσκιερ

Ο Σόλσκιερ είχε μείνει με την... ρετσινιά του Mr.Semi-Finals, αφού στις τέσσερις φορές που βρέθηκε ένα βήμα πριν από τον τελικό στις διοργανώσεις που έχει συμμετοχή με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε αυτά τα χρόνια της παρουσίας του στην άκρη του πάγκου, πάντοτε έφευγε με την πίκρα του αποκλεισμού. 

Την προηγούμενη φορά που η Γιουνάιτεντ έφτασε στα ημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ αποκλείστηκε από την Σεβίλλη με σκορ 2-1, μετράει δυο αποκλεισμούς στο Λιγκ Καπ Αγγλίας, αμφότερους από την Μάντσεστερ Σίτι (3-1 και 2-0) και έχει και ένα αρνητικό αποτέλεσμα στα ημιτελικά του Κυπέλλου Αγγλίας με αντίπαλο την Τσέλσι (3-1). 

Τώρα, η 5η φορά ήταν και η τυχερή του Σόλσκιερ που λόγω του εντυπωσιακού 6-2 από το πρώτο ματς με την Ρόμα στο «Ολντ Τράφορντ», εξασφαλίστηκε η πρόκριση στο «Ολίμπικο» παρά την ήττα με σκορ 3-2 από την πολύ μαχητική ομάδα του Πάουλο Φονσέκα. 

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Νορβηγός με την επιτυχία της διεκδίκησης του φετινού Γιουρόπα Λιγκ, γίνεται ο πρώτος στα χρονικά της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που καταφέρνει να βρεθεί σε ευρωπαϊκό τελικό τόσο ως ποδοσφαιριστής (1999), όσο και ως προπονητής (2021). 

 

Lucky number 5️⃣ for Ole Gunnar Solskjaer in a semi-final. ✅ Man Utd 8-5 Roma (Agg) (#UEL) ❌ Man Utd 0-2 Man City...

Δημοσιεύτηκε από BBC Radio 5 live Sport στις Παρασκευή, 7 Μαΐου 2021

 

 

Κώστας Ζάλιαρης