Μήνυμα προς όλους από το Ολντ Τράφορντ: Don’t mess with our team and our game!

Εάν ο Πέρεθ (και ο κάθε Πέρεθ) πίστευε πως η European Super League είναι ακόμα ζωντανή, η ληξιαρχική πράξη θανάτου της γράφτηκε στο Ολντ Τράφορντ την Κυριακή! Αυτή είναι η δύναμη των οπαδών στο αγγλικό ποδόσφαιρο και αυτό είναι κακά τα ψέματα που τρέμουν στην Ισπανία και στην Αγγλία, βλέποντας το πως δεν ακολουθούν τις διοικήσεις όταν πρόκειται για την ποδοσφαιρική τους κληρονομιά οι οπαδοί στο νησί. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.   



Μήνυμα προς όλους από το Ολντ Τράφορντ: Don’t mess with our team and our game!

Οι οπαδοί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχαν επιλέξει αυτό το παιχνίδι, καθόλου τυχαία, να είναι εκείνο στο οποίο θα κλιμακώσουν τις αντιδράσεις τους κατά της διοίκησης. Μιλάμε για το απόλυτο παιχνίδι του αγγλικού πρωταθλήματος, των δύο μεγαλύτερων συλλόγων, των δύο μεγαλύτερων Brand names που έχει η Premier League.

Η συνάντηση ήταν να μεταδοθεί σε σχεδόν 200 χώρες σε ολόκληρο τον πλανήτη και όμως αυτό που συνέβη ενεργοποίησε όλους τους μηχανισμούς και κινητοποίησε τους πάντες πληροφορώντας ακόμα και τον τελευταίο οπαδό που δεν το ήξερε σχετικά με το τι συμβαίνει πίσω από το παρασκήνιο, για το πόσο ανεπιθύμητοι είναι οι Γκλέιζερ ως ιδιοκτήτες στο Ολντ Τράφορντ.

Η δυναμική του κόσμου, στο πως επεμβαίνει στην Αγγλία και πως θέλει να έχει λόγο, όπως πρέπει να συμβαίνει, στα δρώμενα, είναι τέτοια που ακόμα και αν μελλοντικά επανέλθει κουβέντα για ευρωπαϊκή σούπερ Λίγκα, θα πρέπει να μην τολμούν οι ιδιοκτήτες να αγνοήσουν τη λαϊκή θέληση.

Σε αντίθεση με την Ισπανία όπου ελάχιστες ήταν οι αντιδράσεις των οπαδών στις επιθυμίες του Πέρεθ και του Λαπόρτα, ή στην Ιταλία όπου κανείς δεν αντέδρασε δυναμικά, στην Αγγλία ο κόσμος έδειξε ξεκάθαρα πως αυτό που διαφοροποιεί το νησί (από οποιοδήποτε άλλο μέρος παίζεται ποδόσφαιρο) είναι πως ο οπαδός ακολουθεί τον σύλλογο και όχι πρόσωπα!

Ειδικά οι Αμερικανοί ιδιοκτήτες συνειδητοποίησαν έντονα αυτές τις μέρες πως δεν είναι εύκολο να αγνοήσουν τη λαϊκή επιθυμία! Κάτι παντελώς άγνωστο σε αυτούς, στον κόσμο των franchise sport environment στις ΗΠΑ.

Εάν περάσουν, όπως επιθυμούν διάφορες ομοσπονδίες και οι διάφορες Λίγκες στην Ευρώπη, οι αλλαγές για βαριές τιμωρίες και υποβιβασμό σε οποία ομάδα ενεργεί χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των Αρχών για μελλοντικές προσπάθειες τύπου ESL, το όλο εγχείρημα τελείωσε με αυτή τη μορφή!

Κάποια στιγμή μελλοντικά, πιθανώς σε μία δεκαετία από τώρα, η ίδια η ευρωπαϊκή ομοσπονδία μπορεί να βάλει στο τραπέζι κάποιες αλλαγές που να φέρουν την δική της σφραγίδα δημιουργώντας μία κατηγορία πάνω από όλες τις υπόλοιπες που υπάρχουν τώρα στα ευρωπαϊκά κύπελλα, στη μορφή της Super League.

Ίσως να αλλάξει πλήρως αυτό το περίφημο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων το οποίο θα μπορούσε με τη συμμετοχή πέντε έως οκτώ πολύ μεγάλων ομάδων εκτός Ευρώπης να δημιουργήσει τις συνθήκες για κάτι το οποίο θα φέρει επιπλέον έσοδα στους πολύ μεγάλους. Αν και η ακόρεστη επιθυμία τους για περισσότερα κέρδη δεν πρόκειται ποτέ να ικανοποιηθεί!

Ωστόσο κακά τα ψέματα, όσα περισσότερα θα κερδίζουν σε χρήματα τόσο περισσότερο θα ανεβαίνει το λειτουργικό τους κόστος αφού οι ποδοσφαιριστές το έχουν καταλάβει και κυρίως οι ατζέντηδες που τους κουμαντάρουν!

Άρα παραπάνω χρήματα θα βγάζει η Ρεάλ, η Μπαρτσελόνα, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Γιουβέντους, η Λίβερπουλ, η Ίντερ, η Τσέλσι η Μίλαν και η Μάντσεστερ Σίτι και τόσο περισσότερα θα ζητούν οι σταρ, άρα κυνηγούν την ουρά τους!

Αυτό που είδαμε πάντως στο Ολντ Τράφορντ την Κυριακή ήταν μια επίδειξη δύναμης των οπαδών άσχετο εάν στοιχίσει την οποιαδήποτε τιμωρία, χρηματική ή βαθμολογική! 

Ήταν μία ευθεία βολή προς κάθε κατεύθυνση και όχι μόνο προς τους Γκλέιζερ αλλά και στον κάθε Περεθ, Λαπόρτα Κροένκε, Ανιέλι Χένρι, Αμπράμοβιτς... 

Don’t mess with our game...

Don’t mess with our team!