Μπρούνο Φερνάντες: Έφτασε στα 20 εύστοχα πέναλτι, πλησιάζει Φαν Νίστελροϊ και Ρούνεϊ

Τις 20 εύστοχες εκτελέσεις πέναλτι με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έφτασε πλέον ο Μπρούνο Φερνάντες, με τον Πορτογάλο μεσοεπιθετικό των «κόκκινων διαβόλων» να πλησιάζει πολύ γρήγορα τους κορυφαίους σε αυτό τον τομέα, Γουέιν Ρούνεϊ και Ρουντ φαν Νίστελροϊ.  



Μπρούνο Φερνάντες: Έφτασε στα 20 εύστοχα πέναλτι, πλησιάζει Φαν Νίστελροϊ και Ρούνεϊ

Με γοργούς ρυθμούς και εντυπωσιακή ψυχραιμία φαίνεται πως θα φτάσει ο Μπρούνο Φερνάντες τις εύστοχες εκτελέσεις πέναλτι των πρώην επιθετικών της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Γουέιν Ρούνεϊ και Ρουντ φαν Νίστελροϊ. 

Ο Πορτογάλος ευστόχησε και απέναντι στην Ρόμα και να συνεχίζει το σερί που τον θέλει να έχει μόλις μία άστοχη εκτέλεση (20/21) σε 14 μήνες, από τότε που ευστόχησε στο πρώτο του χτύπημα, με την φανέλα της Γιουνάιτεντ.

Στην κορυφή της σχετικής λίστας βρίσκεται ο Ρουντ φαν Νίστελροϊ, ο οποίος σκόραρε στις 18 από τις 22 περιπτώσεις που εκτέλεσε το πέναλτι της ομάδας του στην Premier League, ενώ συνολικά μετράει μόλις 6 άστοχες απόπειρες σε 5 χρόνια και 27 γκολ!

Κορυφαία του στιγμή βεβαίως ήταν το δοκάρι στο τελευταίο λεπτό της συνάντησης της Γιουνάιτεντ με την Άρσεναλ την σεζόν 2003-04, το οποίο εν τέλει αν κατέληγε στα δίχτυα, η ιστορία των «Αήττητων» του Αρσέν Βενγκέρ δεν θα είχε γραφτεί ποτέ.

Από την άλλη ο Γουέιν Ρούνεϊ, είχε 3 περισσότερες φορές στην καριέρα του την ευκαιρία να χριστεί σκόρερ από την άσπρη βούλα σε σχέση με τον Ολλανδό, αλλά δεν τα κατάφερε.

Σημείωσε 20 γκολ από το σημείο του πέναλτι στην Premier League, έχοντας ποσοστό ευστοχίας 71,4%, ενώ συνολικά σκόραρε και αυτός 27 γκολ από τα 11 βήματα, με 9 αποτυχημένες προσπάθειες, εκ των οποίων οι 8 στο πρωτάθλημα.

Και κάπως έτσι καταλήγουμε στον Μπρούνο Φερνάντες...

Είναι δεδομένα εντυπωσιακό πως ο Πορτογάλος από τον Φλεβάρη του 2020 μέχρι τον Απρίλη του 2021, έχει σταθεί απέναντι από τον αντίπαλο τερματοφύλακα 21 φορές, όταν οι δύο προαναφερθέντες χρειάστηκαν 4 και 10 χρόνια αντίστοιχα.

Ο 26χρονος μέσος των «κόκκινων διαβόλων» μάλιστα, έχει αστοχήσει μόλις μία φορά, στις 17 Οκτωβρίου της φετινής σεζόν, με τον Καρλ Ντάρλοου της Νιούκαστλ να είναι ο ένας από τους 3 που τον έχουν σταματήσει σε όλη του την καριέρα, πιάνοντας πέναλτι για πρώτη φορά έπειτα από 4 χρόνια!

Άξιο αναφοράς είναι μάλιστα πως την επόμενη εβδομάδα ο ίδιος ποδοσφαιριστής αστόχησε και πάλι, απέναντι από τον Κέιλορ Νάβας αυτή την φορά αλλά το πέναλτι εκτελέστηκε ξανά, μιας και ο Κοσταρικανός δεν πατούσε την γραμμή και ο Μπρούνο Φερνάντες δεν έκανε το ίδιο λάθος.

Σε κάθε περίπτωση, δεν φαντάζει την δεδομένη χρονική στιγμή μακριά ο καιρός που ο Μπρούνο Φερνάντες θα είναι μόνος πρώτος στην σχετική κατηγορία της ομάδας του. 

Πόσω μάλλον εάν η ψυχραιμία και η συγκέντρωση που διαθέτει παραμείνουν αναλλοίωτα χαρακτηριστικά του και την επόμενη σεζόν.

 

 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΝΑΚΟΣ