Ένα ημίχρονο δεν αρκεί για να νικήσεις αυτή τη Σίτι του Πεπ!

Ένα πολύ διαφορετικό ματς σε σχέση με τον πρώτο ημιτελικό ήταν αυτό της Παρί με την Σίτι στο «Παρκ ντε Πρενς». Η δύναμη έδωσε την θέση της στην τεχνική, πώς αλλιώς θα μπορούσε άλλωστε, με τόσους ποιοτικούς ποδοσφαιριστές στις δύο 11αδες...   



Ένα ημίχρονο δεν αρκεί για να νικήσεις αυτή τη Σίτι του Πεπ!

Στο πρώτο ημίχρονο, ο Ποτσετίνο έστησε καταπληκτικά την ομάδα του, ακολουθώντας την «μέθοδο Τούχελ» όπως είχε γράψει πρόσφατα ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος. Ποια είναι αυτή; Συνοψίζεται σε τέσσερις λέξεις. Μην δίνεις κατοχή στην Σίτι.

Η Παρί δεν το έκανε, μπήκε φουριόζα στο παιχνίδι, σκέπασε το κέντρο και δεν άφησε την Σίτι να κάνει το παιχνίδι της. Το γκολ του Μαρκίνιος ήρθε φυσιολογικά, αφού οι Γάλλοι έκαναν πάρτι σε κάθε κόρνερ που κέρδιζαν. Και αν ο Παρέδες σημάδευε σωστά, θα μπορούσαν να προηγηθούν νωρίς νωρίς με 2-0. 

Στο πρώτο ημίχρονο, η Σίτι δεν είχε την γνωστή της κατοχή μπάλας, δεν μπορούσε να ανέβει στο γήπεδο και να στήσει τον δικό της... χορό έξω από την περιοχή της Παρί. 

Όταν προσπαθούσε να το κάνει, ανέβαζε 4 επιθετικούς, δύο εντός περιοχής με τον Ντε Μπροινε σε θέση ψευτό-εννιαριού, τον Μάχρεζ στα πλάγια και τους Φόντεν και Γκιουντογκάν από την άλλη.

Η Παρί, έκλεινε έξυπνα τους χώρους, έκλεβε την μπάλα στο κέντρο, μην δίνοντας περιθώριο στην Σίτι να κερδίσει κι άλλου χώρους, με τον Παρέδες, τον Ντι Μαρία και τον πάντα υπερβολικό Νειμάρ να ελέγχουν και να απειλούν με το ενδεχόμενο κάθετης πάσας στον Μπαπέ. 

Η Σίτι έμοιαζε χαμένη και γίναμε μάρτυρες σπάνιων λαθών στις μεταβιβάσεις από την ομάδα του Γκουαρδιόλα. Στα ρηχά ήταν και ο Γουόκερ, και ο Μπερνάντο Σίλβα, οι οποίοι δυσκολεύονταν να πάρουν μέτρα στο γήπεδο και να απειλήσουν είτε με πάσες προς τα πλάγια, είτε συγκλίνοντας προς τον άξονα και την αντίπαλη περιοχή.

Όλα αυτά όμως χωρίς η Παρί να μπορέσει να βρει δεύτερο γκολ. 

Στο ημίχρονο, οι φωνές του Πεπ πρέπει να ακούστηκαν μέχρι το Μάντσεστερ. Μια πολύ διαφορετική Σίτι μπήκε στο γήπεδο για το δεύτερο μέρος, πήρε πίσω την κατοχή η οποία έφτασε στο 80΄να είναι στο 58%, και ξεκίνησε να κάνει το γνωστό παιχνίδι της με τις πολλές κοντινές πάσες. 

Τόσο ο Ντε Μπροινε, όσο και ο Γκουντογκαν κατάφεραν να φτιάξουν το παιχνίδι της ομάδας τους και να βοηθήσουν και τον Μάχρεζ αλλα και τον Ζιβτσένκο να ανέβουν και να κερδίσουν πολύτιμα μέτρα. 

Αυτή η κατοχή, το μεγάλο όπλο της Σίτι, καρποφόρησε στο 64Ά, όταν ο συνήθως πολύ καλός Νάβας έκανε λάθος υπολογισμό σε ένα γέμισμα μέσα στην περιοχή, η μπάλα γκέλαρε μπροστά του και κατέληξε στα δίχτυα, 1-1.

Το σοκ για τους Παριζιάνους ήταν μεγάλο και πριν καλά-καλά μπορέσει ο Ποτσετίνο ν' αντιδράσει από τον πάγκο, ήρθε μια αριστουργηματική εκτέλεση φάουλ του Μάχρεζ για να εκθέσει για δεύτερη φορά τον τερματοφύλακα της Παρί και να κάνει το 1-2. 

Η Παρί στο καναβάτσο και οι παίκτες της άρχισαν να κλωτσούν στο ψαχνό με τον Γκουγιέ να κάνει ένα εγκληματικό χτύπημα στον Γκουντογκάν και να αντικρίζει δικαίως την απευθείας κόκκινη του Μπρίχ. 

Το ματς χάλασε, οι κλωτσιές έγιναν σχεδόν αντιαθλητικές σε κάθε φάση, με τον Ντε Μπρόινε να δέχεται μια κίτρινη για πάτημα με τις τάπες. Οι όποιες αλλαγές του Ποτσετίνο, στόχευσαν περισσότερο στην διαχείριση της ζημιάς και την αποφυγή ενός τρίτου γκόλ, με Περέιρα και Ερέρα να παίρνουν τις θέσεις των Ντι Μαρία και Παρέδες αντίστοιχα.

Μια όχι άνετη, αλλά δίκαιη επικράτηση τις Σίτι, που εμφανίστηκε πεισμωμένη στο δεύτερο ημίχρονο. Η Παρί δεν πήρε σχεδόν τίποτα από το μεγάλο της αστέρι, αφού ο Μπαπέ χάθηκε είτε στα μαρκαρίσματα των αντιπάλων του, είτε λόγω κάποιου χτυπήματος που τον κράτησε εκτός παιχνιδιού για το μεγαλύτερο μέρος του δευτέρου ημιχρόνου. 

Η συνέχεια στο Μάντσεστερ, με ξεκάθαρο φαβορί πλέον στο ζευγάρι την Σίτι...

¶κης Βαλαβάνης @LockdownFootball