Σίρερ και Ανρί οι πρώτοι του Hall of Fame της Πρέμιερ Λιγκ!

Η Πρέμιερ Λιγκ γνωστοποίησε τα δύο πρώτα ονόματα που μπαίνουν στο Hall of Fame του λαμπερού πρωταθλήματος, με τους Άλαν Σίρερ και Τιερί Ανρί να είναι εκείνοι που γίνονται κάτοχοι της καθ' όλα τιμητικής πρωτιάς, έχοντας γράψει ο καθένας τη δική του ιστορία στο αγγλικό ποδόσφαιρο! 



Σίρερ και Ανρί οι πρώτοι του Hall of Fame της Πρέμιερ Λιγκ!

Ο Σίρερ παραμένει κορυφαίος σκόρερ όλων των εποχών για την Νιούκαστλ έχοντας πετύχει συνολικά στην παρουσία του στο πρωτάθλημα 260 τέρματα σε 14 αγωνιστικές περιόδους στην Λίγκα.

Στις «καρακάξες» κατέγραψε 148 τέρματα στην πρώτη κατηγορία, σε 303 ματς που αγωνίστηκε ως κομμάτι των «magpies».

Τρεις φορές κατέκτησε το Χρυσό Παπούτσι και είναι ο μοναδικός που έφτασε στα 100 γκολ με δύο διαφορετικές ομάδες, όντας και ο πρώτος που ξεπέρασε τα 100 γκολ, όταν με τη φανέλα της Μπλάκμπερν – με την οποία κατέκτησε και τον τίτλο το 1995 – είχε σκοράρει 112 φορές σε 138 παιχνίδια.

Ο Τιερί Ανρί παραμένει ο κορυφαίος σκόρερ στα χρονικά της Άρσεναλ. Το άγαλμά του έξω από το «Έμιρεϊτς» είναι εκεί για να θυμίζει στους παλιούς και να μαθαίνει στους νεότερους, αν και μετά απ' όσα συνέβησαν με την ESL, ο Γάλλος θρύλος τόνισε ότι πλέον δεν αναγνωρίζει τον αγαπημένο του σύλλογο που έχει χάσει την ταυτότητά του...

Ο Ανρί κατέκτησε το Χρυσό Παπούτσι της Πρέμιερ Λιγκ τέσσερις φορές και έφτασε στα 175 γκολ με το κλαμπ του Λονδίνου σε 258 εμφανίσεις.

Σκόραρε περισσότερες από 20 φορές σε 5 διαδοχικές αγωνιστικές περιόδους από το 2001 έως και το 2006.


Κώστας Ζάλιαρης