Τσέφεριν: «Θα τιμωρηθούν οι 12, ίσως καταργηθούν δυο θέσεις στο Τσάμπιονς Λιγκ»!

Μιλώντας αποκλειστικά στην Mail on Sunday, ο Αλεξάντερ Τσεφέριν τόνισε πως τελικά δεν θα τη βγάλουν καθαρή οι 12 της European Super League και θα τους επιβληθεί ποινή, η οποία ίσως να είναι λίγο πιο ήπια για τις αγγλικές ομάδες που αποχώρησαν πρώτες από το πρότζεκτ. «Μπορεί να καταργηθούν οι δύο θέσεις που θα βασίζονταν στο ιστορικό των κλαμπ στη διοργάνωση» είπε.  



Τσέφεριν: «Θα τιμωρηθούν οι 12, ίσως καταργηθούν δυο θέσεις στο Τσάμπιονς Λιγκ»!

Ο πρόεδρος της UEFA ανέλυσε όλες τις σκέψεις του μιλώντας στην Mail on Sunday και θέλησε να δείξει πόσο ξεκάθαρα αντιμετωπίζει τα πράγματα στο ποδόσφαιρο αναφορικά με την προσπάθεια που πήγε να γίνει από 12 «επαναστάτες» με τη δημιουργία μιας κλειστής Λίγκας που θα άλλαζε ολόκληρη την ιστορία του αθλήματος.

«Δεν γίνεται να έρχεσαι με τα δισεκατομμύρια και να διαλύεις την παράδοση του αθλήματος... Δεν είναι όλα για ξεπούλημα...» είπε ο Τσεφέριν, που σκέφτεται το ενδεχόμενο να καταργηθούν τελικά οι δύο εξτρά θέσεις που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στο Τσάμπιονς Λιγκ βάσει του ιστορικού των ομάδων στη διοργάνωση και θα μπορούσε όλο το Big-6 της Αγγλίας να έχει από ένα «εισιτήριο».

«Οι Ρεάλ, Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους θα λάβουν τις πιο αυστηρές ποινές. Νομίζουν ακόμα ότι η European Super League υφίσταται. Είναι οι ομάδες που απειλούνται περισσότερο με αποκλεισμό από το επόμενο Champions League» ήταν το σχόλιο του Τσέφεριν για τα τρία κλαμπ που επιμένουν πως η λύση της ESL θα βοηθήσει οικονομικά και είναι ιδανική, ενώ, τοποθετήθηκε αναφορικά και με τις «φωνές» που ακούγονται για το νέο Champions League που περιλαμβάνει περισσότερα ματς...

«Οι παίκτες και οι προπονητές ζητούν λιγότερα παιχνίδια. Μπορεί να γίνει αυτό, όμως θα μειωθούν και οι απολαβές τους, για να γίνει απόλυτη προσαρμογή στα δεδομένα... Δεν γίνεται να παίζεις λιγότερο και κάθε φορά να παίρνεις περισσότερα χρήματα...».

Κώστας Ζάλιαρης