Εγκρίθηκε το νέο Τσάμπιονς Λιγκ!

Στη σκιά των όσων συνταρακτικών συμβαίνουν στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο με την ίδρυση της European Super League και το μεγάλο σχίσμα με τις UEFA και FIFA, η εκτελεστική επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας έδωσε την έγκρισή της για τη νέα μορφή του Τσάμπιονς Λιγκ από το 2024 και μετά!Εγκρίθηκε το νέο Τσάμπιονς Λιγκ!

Με ομοφωνία ψηφίστηκε και εγκρίθηκε το ολοκληρωμένο πλάνο για τη νέα μορφή του Champions League που θα ξεκινήσει από το 2024 και μετά.

Αν και αυτή τη στιγμή ουδείς γνωρίζει... πως θα ολοκληρωθεί το φετινό τουρνουά μετά και την ίδρυση της European Super League και την αποχώρηση μεγάλων κλαμπ από την UEFA, ωστόσο, η Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία προχωράει κανονικά το πλάνο της αναδιαμόρφωσης της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Ως γνωστόν δεν θα υπάρχουν όμιλοι των 4 ομάδων με 6 ματς για κάθε γκρουπ, αλλά το... ελβετικό μοντέλο. Ο αριθμός των συμμετεχουσών ομάδων θα αυξηθεί από τις 32 στις 36 και ο αριθμός των εγγυημένων παιχνιδιών (ο ελάχιστος δηλαδή αριθμός παιχνιδιών) κάθε ομάδας θα αυξηθεί από έξι που είναι τώρα σε δέκα (πέντε εντός και πέντε εκτός έδρας).

Δεν θα έχουμε ομίλους, αλλά πρωτάθλημα 36 ομάδων. Δεν θα παίζουν όλοι με όλους αφού κάθε ομάδα θα παίζει δέκα ματς. Κάθε σύλλογος α ορίζεται από αριθμό δυναμικότητας από το 1 έως και το 36 και από εκεί θα προκύπτουν οι αντίπαλοί του. 

Κώστας Ζάλιαρης