Η Λίβερπουλ επέστρεψε από την κόλαση και το «Άνφιλντ» κατάπιε την Ντόρτμουντ! (vid)

Μια από τις καλύτερες και πιο ιστορικές βραδιές του «Άνφιλντ». Από αυτές που κάνουν κάθε αντίπαλο να καταλάβει ότι η ατμόσφαιρα και ο κόσμος τραβούν τη μπάλα προς τα δίχτυα για να θριαμβεύσει η Λίβερπουλ! Σαν σήμερα (14/4) το 2016, οι «κόκκινοι» με το 4-3 επί της Ντόρτμουντ στις καθυστερήσεις, έκαναν τον ποδοσφαιρικό κόσμο ν' αναστατωθεί.  



Η Λίβερπουλ επέστρεψε από την κόλαση και το «Άνφιλντ» κατάπιε την Ντόρτμουντ! (vid)

Ήταν παραμονή ακόμα μιας επετείου για την «μαύρη» μέρα της Λίβερπουλ και τον θάνατο των 96 οπαδών στην μεγάλη τραγωδία του Χίλσμπορο.

Οι χιλιάδες οπαδοί της Ντόρτμουντ που είχαν ταξιδέψει από την Βεστφαλία στο λιμάνι του Μέρσεϊσαϊντ συμμετείχαν στο άκουσμα του You'll never walk alone σε μια συγκινητική στιγμή γεμάτη ποδοσφαιρική υγεία...

Στον αγωνιστικό χώρο, όλα έδειχναν ιδανικά για τους Γερμανούς που είχαν πάρει κεφάλι στο σκορ με 2-0 στον επαναληπτικό προημιτελικό του Γιουρόπα Λιγκ. Ακόμα κι όταν στο 57ο λεπτό έγινε το 3-1 για τους Βεστφαλούς με το υπέροχο τελείωμα του Ρόις, κάτι έλεγε στην ψυχή των «κόκκινων» ότι τίποτα δεν είχε τελειώσει...

Κι αφού ο Κουτίνιο μείωσε σε 3-2 στο 66', το «Άνφιλντ» άρχισε να... βράζει και να κάνει την Ντόρτμουντ ν' αγχώνεται. Και εν τέλει... να μην ξέρει από που της ήρθε!

Γκολ ο Σακό στο 78' με κεφαλιά, το ματς στις καθυστερήσεις, εκπληκτική ενέργεια από δεξιά του Μίλνερ, κεφαλιά του Λόβρεν και... έκρηξη! Ο ήχος του «Άνφιλντ» εκκωφαντικός. Ο Κλοπ να ξεσπά στον πάγκο του, οι παίκτες του να τρελαίνονται, ο ποδοσφαιρικός Θεός να χειροκροτεί και η αύρα αυτού του γηπέδου να κάνει ξανά άπαντες ν' απορούν με τη μεταφυσική του δύναμη!

Θυμηθείτε όσα είχαν συμβεί:

Κώστας Ζάλιαρης