Μπράιτον: Όταν «πυροβολεί» δεν κερδίζει και όταν δεν παίζει καλά παίρνει αποτέλεσμα!

Μεγάλη είναι η κακοδαιμονία της Μπράιτον τις τελευταίες 110 ημέρες στην έδρα της, με την ομάδα του Πότερ να συνηθίζει να επικρατεί μόνο στις αναμετρήσεις που δεν παρουσιάζεται...τόσο επιθετική.  



Μπράιτον: Όταν «πυροβολεί» δεν κερδίζει και όταν δεν παίζει καλά παίρνει αποτέλεσμα!

Ιδιαίτερα ασυνήθιστο είναι αυτό που συμβαίνει τους τελευταίους 3,5 μήνες στην Μπράιτον, κάθε φορά που καλείται να υπερασπιστεί την έδρα της.

Από τα μέσα Δεκέμβρη και έπειτα έχει δώσει 10 παιχνίδια στο «Amex» και έχει συγκεντρώσει μόλις 12 βαθμούς, δίχως όμως η συγκομιδή της να ανταποκρίνεται στο έπακρο στην εικόνα που παρουσιάζει.

Και αυτό διότι, στα 4 από τα ματς που δεν έχει καταφέρει να κερδίσει, έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 20 τελικές προσπάθειες, έχοντας σκοράρει μόλις 2 φορές, με κοινό χαρακτηριστικό και των 2 πως και τα δύο γκολ έχουν ξεκινήσει από στατική φάση!

Συνολικά, σε αυτές τις 4 αναμετρήσεις έχει πραγματοποιήσει 95 τελικές και δεν έχει καταφέρει σε κανονική ροή αγώνα να σκοράρει, δίχως επιπλέον να έχει βρει δίχτυα σε κάποιο από τα τέσσερα πρώτα ημίχρονα των αναμετρήσεών της. 

Αυτές είναι:

  • 26 απέναντι στην Άστον Βίλα: 0-0

  • 25 απέναντι στην Κρίσταλ Πάλας: 1-2

  • 23 απέναντι στην Έβερτον: 0-0

  • 21 απέναντι στην Σέφιλντ Γιουνάιτεντ: 1-1

Αδιαμφισβήτητα, ανησυχία έχει προκαλέσει το συγκεκριμένο γεγονός στις τάξεις της ομάδας, δίχως όμως αυτό να επισκιάζει τον ορθολογικό τρόπο παιχνιδιού της Μπράιτον, σε συνδυασμό με την εξαιρετική αμυντική λειτουργία που επιδεικνύει καθ’ όλη την διάρκεια του νέου έτους, ούσα η ομάδα με το καλύτερο εντός έδρας ρεκόρ το 2021.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΝΑΚΟΣ