Λιντς: Πέρασε από το Μάντσεστερ και πέτυχε κάτι πολύ ιδιαίτερο!

Εντυπωσιακή και συνάμα ιδιαίτερη για τα ιστορικά στοιχεία, ήταν η επικράτηση της Λιντς επί της Μάντσεστερ Σίτι στο «Έτιχαντ». Η ομάδα του Μαρσέλο Μπιέλσα θριάμβευσε και μπήκε σε ένα κλειστό κλαμπ ομάδων, που έχει να «ενεργοποιηθεί» 13 χρόνια.  



Λιντς: Πέρασε από το Μάντσεστερ και πέτυχε κάτι πολύ ιδιαίτερο!

Μία σπουδαία, πλην όμως, εντελώς ανέλπιστη νίκη πήρε η Λιντς μέσα στο Έτιχαντ, επικρατώντας της Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρδιόλα με σκορ 2-1, παρά το γεγονός πως αγωνιζόταν με παίκτη λιγότερο σε ολόκληρο το δεύτερο ημίχρονο. 

Η νίκη της αυτή την έκανε μέρος μίας ιδιαίτερης κατηγορίας ομάδων στην Premier League και τα κατορθώματά τους στην πρώτη τους σεζόν στην μεγάλη κατηγορία.

Το σύνολο του Μπιέλσα έγινε μόλις η 4η ομάδα στην Premier League, που κατορθώνει μόλις ανέβει στην πρώτη κατηγορία να κερδίσει τον πρωτοπόρο, με τις Ίπσουιτς, Ντέρμπι και Χαλ να είναι οι άλλες τρεις που συμπληρώνουν την τετράδα.

Η πρώτη «έκπληξη» έλαβε χώρα τον Δεκέμβρη του 1992, με την Ίπσουιτς να επικρατεί της Νόριτς εκτός έδρας, η δεύτερη έγινε από την Ντέρμπι, πέντε χρόνια αργότερα στο Όλντ Τράφορντ με τον σημερινό προπονητή της Γιουνάιτεντ, Σόλσκιερ, να έχει σκοράρει σ' εκείνο το ματς! 

Η τρίτη περίπτωση ήταν η νίκη της Χαλ στο Έμιρεϊτς, τον Σεπτέμβρη του 2008, με τους «κανονιέρηδες» να ολοκληρώνουν το ματς με σχεδόν 70% κατοχή μπάλας, 25 προσπάθειες για γκολ, 15 κόρνερ και εν τέλει να προηγούνται με αυτογκόλ των φιλοξενούμενων και να καταλήγουν να ηττώνται με ανατροπή!

Η Λιντς αποτελεί πλέον μέρος του κλειστού αυτού κλαμπ, ούσα πλέον στην 10η θέση της βαθμολογίας, υψηλότερα από ότι τερμάτισαν κάθε μία από τις 3 που προαναφέρθηκαν και κατάφεραν να παραμείνουν και στην κατηγορία!

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΝΑΚΟΣ