Μεντί: Κορυφαίος σε clean sheets στα πέντε μεγάλα πρωταθλήματα!

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο έχει ξεκινήσει το 2021 ο Έντουαρντ Μεντί, ο οποίος υπό τις οδηγίες του Τόμας Τούχελ έχει διατηρήσει 10 φορές ανέπαφη την εστία του σε όλες τις διοργανώσεις.  



Μεντί: Κορυφαίος σε clean sheets στα πέντε μεγάλα πρωταθλήματα!

Εντυπωσιακός είναι ο τρόπος με τον οποίο έχει δεχθεί επίδραση από την άφιξη του Τούχελ στο Λονδίνο ο Έντουαρντ Μεντί, με τον Σενεγαλέζο γκολκίπερ των «μπλε» να μετρά σε 15 ματς, 8 γκολ παθητικό και 10 clean sheets, σε όλες τις διοργανώσεις.

Αναμφίβολα πρόκειται για ένα εντυπωσιακό νούμερο, αν αναλογιστεί κανείς πως κανένας τερματοφύλακας που αγωνίζεται στα 5 κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, δεν πραγματοποιεί κάτι ανάλογο, με τον Μεντί να μετρά από τις 27/1 και το ντεμπούτο του Τούχελ μέχρι και σήμερα, 1350 αγωνιστικά λεπτά, έχοντας μέσο όρο 1 τέρμα στην εστία του ανά 170 λεπτά!

Αν μάλιστα το παιχνίδι της Τσέλσι με την Γουέστ Μπρομ δεν είχε εξελιχθεί με αυτόν τον τρόπο (2-5), οι αριθμοί του θα ήταν ακόμα υψηλότεροι.

Τέλος, κανένα από τα 8 αυτά τέρματα δεν έχει επιτευχθεί από Άγγλο ποδοσφαιριστή, ενώ ο Γιανίκ Βέστεργκααρντ είναι ο τελευταίος που κατόρθωσε να του βάλει γκολ με το κεφάλι, στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης του Οκτωβρίου με την Σαουθάμπτον στο εντυπωσιακό 3-3 του Στάμφορντ Μπριτζ.

Αν καταφέρει να βελτιώσει και τις επιδόσεις του στην περίπτωση που ο αντίπαλος βρεθεί στην άσπρη βούλα, καθώς μέχρι τώρα μετρά μόλις μία απόκρουση, πριν από δύο χρόνια, σε 25 προσπάθειες, θα μπορεί να λογίζεται ένας από τους καλύτερους της γενιάς του.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΝΑΚΟΣ