Έξι χρόνια δεν έχει πάρει νίκη με εις βάρος της σκορ στο ημίχρονο η Νιούκαστλ!

Ακόμα ένα κακό αποτέλεσμα ήρθε να προστεθεί για την Νιούκαστλ, με την ομάδα Στιβ Μπρους να εξακολουθεί να αγνοεί την εκτός έδρας νίκη τον τελευταίο 1,5 μήνα. Το πρόβλημα δε, γίνεται μεγαλύτερο αν βρεθεί πίσω στο σκορ στην λήξη του ημιχρόνου, όπου αδυνατεί έπειτα να βρει τον τρόπο να κερδίσει το παιχνίδι.  



Έξι χρόνια δεν έχει πάρει νίκη με εις βάρος της σκορ στο ημίχρονο η Νιούκαστλ!

Πολύ κακή ήταν η εμφάνιση της Νιούκαστλ στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την Μπράιτον (3-0), με την οποία αδιαμφισβήτητα θα «μονομαχήσει», όπως και με την Φούλαμ, προκειμένου να διατηρηθεί στην κατηγορία.

Παρόλα αυτά, η ομάδα του Στιβ Μπρους έκανε μόλις 1 τελική προς την εστία σε ολόκληρο το ενενηντάλεπτο, αδυνατούσε να διατηρήσει την κατοχή της μπάλας, με αποτέλεσμα να ολοκληρώσει την αναμέτρηση με ποσοστό 34%.

Δεν επιχείρησε να απειλήσει ούτε με στημένες μπάλες, από τις οποίες η Μπράιτον έχει δεχθεί 8 τέρματα στην φετινή Premier League, με τελευταίο αυτό της Λέστερ, πριν δύο εβδομάδες στο ίδιο γήπεδο.

Η Νιούκαστλ δεν εκμεταλεύτηκε όμως το πλεονέκτημά της σε αυτό το κομμάτι του παιχνιδιού και την ικανότητα που διαθέτει ο Λασέλς στις προωθήσεις του, κέρδισε μόλις ένα κόρνερ στο 37’ λεπτό και από την στιγμή που δέχθηκε το γκολ από τον Τροσάρντ στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, αποσυντονίστηκε.

Τα επόμενα 45 λεπτά που ακολούθησαν ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, με τις «καρακάξες» να εξακολουθούν να μην μπορούν να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση για 92η φορά στις 94 τελευταίες απόπειρες τους.

Έκτοτε μετρούν 81 ήττες σε παιχνίδια που ηττώνται στο ημίχρονο, και 11 ισοπαλίες, με την Τότεναμ να αποτελεί την μοναδική αντίπαλο που κατόρθωσαν να κερδίσουν με ανατροπή το 2014 και το 2015 με το ίδιο σκορ (1-2), με τον Ντάρλοου και τον Λασέλς να είναι οι μοναδικοί που...πιθανώς θα το θυμούνται.

Αυτό σε συνδιασμό με την αδυναμία της να βρει γκολ όταν φεύγει μακρία από το St James Park, την καθιστόυν την 3η χειρότερη ομάδα στις εκτός έδρας αναμετρήσεις.

Έχοντας μαζέψει μόλις 12 βαθμούς στα 15 παιχνίδια που έχει δώσει και έχοντας σκοράρει μία φορά λιγότερη από τους βαθμούς που έχει συγκεντρώσει, η Νιουκάστλ θεωρείται πλέον μία από τις ομάδες που θα παλέψουν για την σωτηρία.

Επόμενη αντίπαλός της είναι η Τότεναμ, με την ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο να αναμένεται να ταξιδέψει στο Νιούκαστλ, με στόχο να διατηρήσει την παράδοση που την θέλει να κερδίζει στο St James Park τα τρία τελευταία χρόνια.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΝΑΚΟΣ