Η άμυνα της Σίτι δείχνει... τελικό!

Ακόμα μία εύκολη νίκη κατόρθωσε να πάρει η Μάντσεστερ Σίτι με το 2-0 επί της Γκλάντμπαχ, βρίσκεται στις 8 καλύτερες ομάδες τις διοργάνωσης και αρχίζει να θυμίζει έντονα... την σεζόν του Άγιαξ το 1995.  



Η άμυνα της Σίτι δείχνει... τελικό!

Την καλύτερή της εμφάνιση σε πρώτο ημίχρονο «εντός έδρας» αναμέτρησης πραγματοποίησε η Μάντσεστερ Σίτι, με την ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα να σκοράρει δις στο πρώτο εικοσάλεπτο, πράγμα που έχει κατορθώσει μόλις μία φορά σε ολόκληρη την φετινή σεζόν, στο 0-5 με την Γουέστ Μπρομ. 

Το βράδυ της Τρίτης η πρωτοπόρος της Πρέμιερ τελείωσε από νωρίς την υπόθεση πρόκριση στους 8 του Champions League.

Όπως και στα τέλη του Ιανουαρίου στο Χόθορνς, έτσι και τώρα οι «πολίτες» με πρωταγωνιστή τον Ιλκάι Γκουντογκάν προηγήθηκαν από νωρίς με σουτ του Κέβιν Ντε Μπρόινε, για να έρθει στην συνέχεια ο Γερμανός και να «κλειδώσει» την πρόκριση, φτάνοντας τα 15 φετινά γκολ, όντας ο πρώτος σκόρερ της χώρας του στα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα.

Με αυτόν τον τρόπο η σεμνή τελετή που έλαβε χώρα στο «Πούσκας Αρένα» ολοκληρώθηκε νωρίς, με την Σίτι να επιστρατεύει εν συνεχεία την άμυνά της, η οποία έχει δεχθεί μόλις 21 γκολ σε 30 ματς στο πρωτάθλημα, ενώ στην Ευρώπη μετρά 7 διαδοχικά ενενηντάλεπτα δίχως να έχει παραβιαστεί η εστία της.

Η ομάδα του Γκουαρδιόλα μάλιστα είναι η 3η που το πετυχαίνει μετά τις Μίλαν και Άρσεναλ με 7 και 10 συνεχόμενα clean sheet αντίστοιχα, τον Απρίλιο του 2005 και τον ίδιο μήνα της επόμενης χρονιάς.

Επιπλέον έχει δεχθεί μόλις 1 τέρμα στις τελευταίες 8 αναμετρήσεις της όπως ο Άγιαξ του 1995-1996. 

Το περίεργο της υπόθεσης να είναι το γεγονός πως καμία από τις τρεις που είχαν αντίστοιχες αμυντικές επιδόσεις, παρότι έφτασαν μέχρι τον τελικό της διοργάνωσης, δεν κατόρθωσαν να το κατακτήσουν!

Σε κάθε περίπτωση η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα είναι σε εξαιρετική κατάσταση, με τους αριθμούς και την προϊστορία να δείχνουν πως...υπάρχει συνέχεια.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΝΑΚΟΣ