Υπόνοια από Ανιέλι για... ανάγκη μείωσης των ομάδων της Πρέμιερ Λιγκ!

Ο Αντρέα Ανιέλι με γνώμονα το συμφέρον της νέας μορφής του Τσάμπιονς Λιγκ που αναμένεται να παρουσιαστεί από το 2024 και μετά, υπονόησε πως τα πρωταθλήματα με τις 20 ομάδες κάθε άλλο παρά καλό θα κάνουν στους συμμετέχοντες συλλόγους της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης!  



Υπόνοια από Ανιέλι για... ανάγκη μείωσης των ομάδων της Πρέμιερ Λιγκ!

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ευρωπαϊκών Συλλόγων (ECA) τονίζοντας την θετική διάθεση με την οποία αντιμετώπισαν οι ομάδες – μέλη τα σχέδια της UEFA για τη νέα μορφή του Τσάμπιονς Λιγκ, στάθηκε στο καλεντάρι όπως θα διαμορφώνεται και το ανταγωνιστικό πρόσωπο των κλαμπ στον θεσμό της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Με δεδομένο πως ο αριθμός των ομάδων στο Τσάμπιονς Λιγκ θα αυξηθεί στις 36, οι Λίγκες με τις 20 ομάδες προβληματίζονται για το καλεντάρι και τους χρόνους στους οποίους θα καταφέρουν να χωρέσουν όλα τα παιχνίδια, φέρνοντας έτσι στην επιφάνεια θέμα μείωσης των ομάδων!

«Έχουμε χώρες όπως η Αγγλία που έχει μάξιμουμ 53-54 ματς, η Γερμανία έχει 43. Οπότε είναι το θέμα να βρεθεί μια ισορροπία για να είναι ανταγωνιστικός ο νέος θεσμός. Για να γίνει αυτό, οι Λίγκες με τις 20 ομάδες, ίσως θα πρέπει να σκεφτούν πως ο αριθμός είναι αρκετά μεγάλος...» ήταν τα λόγια του Αντρέα Ανιέλι.

Κώστας Ζάλιαρης