Η Σίτι έδιωξε τον Σόρταϊρ όταν ήταν 10 ετών και τώρα εκείνος έκανε ντεμπούτο με την Γιουνάιτεντ!

Ένα μικρό... πειθαρχικό παράπτωμα, με τον 10χρονο, τότε, Σόλα Σόρταϊρ να παρακινείται λανθασμένα από τους γονείς του, ήταν η αιτία που η Σίτι έδιωξε τον μικρό από τις ακαδημίες της και πλέον ο νεαρός περιφερειακός επιθετικός έγινε ένας από τους νεαρότερους που έπαιξαν με την ανδρική ομάδα της Γιουνάιτεντ στην Πρέμιερ Λιγκ. 



Η Σίτι έδιωξε τον Σόρταϊρ όταν ήταν 10 ετών και τώρα εκείνος έκανε ντεμπούτο με την Γιουνάιτεντ!

Ο Σόλα Σόρταϊρ από την ηλικία των 14 ετών είχε αρχίσει να παίζει με 19χρονους στο UEFA Youth League μαγνητίζοντας το ενδιαφέρον με τις εμφανίσεις που πραγματοποιούσε πριν από μια τριετία. 

Το βράδυ της Κυριακής στο ματς με την Νιούκαστλ έκανε το ντεμπούτο του με την ανδρική ομάδα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε ηλικία 17 ετών, ωστόσο, τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι πολύ διαφορετικά αν πριν από μερικά χρόνια τον είχε κρατήσει η Σίτι στις ακαδημίες της! 

Στους «γαλάζιους» του Μάντσεστερ ενημερώθηκαν ότι ο Σόρταϊρ σε καλοκαιρινές διακοπές με τους γονείς του στην Βαρκελώνη έκανε μερικές προπονήσεις με την Μπαρτσελόνα προκειμένου να δοκιμαστεί εκεί. 

Αυτό το θεώρησαν πειθαρχικό παράπτωμα στο αγγλικό κλαμπ κι έτσι αποφάσισαν να μην κρατήσουν τον 10χρονο Σόρταϊρ. Αυτός μετακινήθηκε στην κόκκινη πλευρά της πόλης και τα πράγματα πήραν το δρόμο τους μέχρι ο 17χρονος, πλέον, ποδοσφαιριστής να κάνει ντεμπούτο στην Πρέμιερ Λιγκ! 

Κώστας Ζάλιαρης