Τα σερί πριν από το ρεκόρ της Σίτι

Οι Πρέστον και Άρσεναλ είναι εκείνες οι ομάδες που πριν από την Μάντσεστερ Σίτι του 2021 είχαν καταφέρει να καταγράψουν τα μεγαλύτερα νικηφόρα σερί στο αγγλικό ποδόσφαιρο. Οι «κανονιέρηδες» της δεκαετίας του '80 και η Πρέστον του... 1890!   



Τα σερί πριν από το ρεκόρ της Σίτι

Οι «πολίτες» του Πεπ Γκουαρδιόλα έφτασαν στις 15 διαδοχικές νίκες μετά και το 3-1 επί της Σουόνσι στο Κάρντιφ για τους «16» του Κυπέλλου Αγγλίας το βράδυ της Τετάρτης στο «Γκούντισον Παρκ».

Έτσι, η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα έχει πλέον το απόλυτο ρεκόρ διαδοχικών νικών από αγγλική ομάδα πρώτης κατηγορίας σε όλες τις διοργανώσεις.

Τα 14 παιχνίδια που είχε ισοφαρίσει η Σίτι πριν από το ματς του FA Cup, ήταν επίδοση της Άρσεναλ από τον Σεπτέμβρη μέχρι και τον Νοέμβρη του 1987. Τότε, το σύνολο του Τζορτζ Γκρέιαμ είχε φτάσει σε 10 νίκες πρωταθλήματος και τέσσερις στο Λιγκ Καπ. Η Άρσεναλ είχε τερματίσει 6η και είχε ηττηθεί από την Λούτον στον τελικό του LeagueCup.

Η Πρέστον στην τρομερά μακρινή, πλέον, σεζόν 1891-1892, τρία χρόνια μετά την αήττητη χρονιά της, είχε κι εκείνη 14 σερί νίκες, 12 στο πρωτάθλημα και 2 στο Κύπελλο. Αυτό το σερί κατεγράφη από τον Οκτώβρη του 1891 μέχρι και τον Ιανουάριο του 1892... Εκείνη τη σεζόν η ομάδα τερμάτισε δεύτερη στην πρώτη κατηγορία και ηττήθηκε στον τρίτο γύρο του FA Cup από την Νότιγχαμ Φόρεστ.

Κώστας Ζάλιαρης