Εμιλιάνο Μαρτίνες: Δεύτερος σε clean sheets στη φετινή σεζόν!

Εκείνος ήξερε πολύ καλά γιατί επέλεξε την Άστον Βίλα κι ας είπε ο κόσμος πως δεν ήταν βήμα παραπάνω για την καριέρα του. Ο Εμιλιάνο Μαρτίνες αυτή τη στιγμή είναι δεύτερος σε clean sheets στην Πρέμιερ Λιγκ μετά και το 1-0 των «χωριατών» επί των «κανονιέρηδων» το μεσημέρι του Σαββάτου!  



Εμιλιάνο Μαρτίνες: Δεύτερος σε clean sheets στη φετινή σεζόν!

Ο Μαρτίνες, όσο κι αν αγαπούσε την Άρσεναλ, επέλεξε το καλοκαίρι του 2020 ν' αποχωρήσει και να συνεχίσει την καριέρα του στον σύλλογο του Μπέρμιγχαμ.

Από πολλούς αυτή η επιλογή εξελήφθη ως λανθασμένη και ως βήμα προς τα κάτω στην καριέρα του έμπειρου τερματοφύλακα...

Οι επιδόσεις του, είναι τέτοιες που διαψεύδουν όλα αυτά τα λεγόμενα και αυτή τη στιγμή έχει 10 clean sheets στην Πρέμιερ Λιγκ και είναι ο πρώτος που φτάνει σε τέτοιο αριθμό παιχνιδιών με απαραβίαστη εστία για την ομάδα μετά τον Μπραντ Φρίντελ (15) από το 2009-2010!

Για φέτος, μονάχα ο Έντερσον τον ξεπερνά, έχοντας μετρήσει 13 clean sheets για το τρέχον πρωτάθλημα...

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Μαρτίνες στις προπονήσεις της Βίλα τις μέρες που προηγήθηκαν της αναμέτρησης με την Άρσεναλ, είχε ζητήσει από τους συμπαίκτες του να μένουν περισσότερο στο γήπεδο για να τον βοηθήσουν να δουλέψει λίγο περισσότερο αφού δεν ήταν ικανοποιημένος από τις επιδόσεις του. Και το απέδειξε στο χορτάρι...

 

 

Κώστας Ζάλιαρης