Μια νίκη που οι «λεπίδες» περίμεναν στο Ολντ Τράφορντ από το 1973!

Μια ιστορική νίκη ήταν αυτή που πέτυχε η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ το βράδυ της Τετάρτης, απέναντι στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που επιχειρούσε να επιστρέψει στην κορυφή της βαθμολογίας! Ήταν η πρώτη επικράτηση για τις «λεπίδες» στο Ολντ Τράφορντ έπειτα από 47 χρόνια και μάλιστα με το ίδιο σκορ 2-1! 



Μια νίκη που οι «λεπίδες» περίμεναν στο Ολντ Τράφορντ  από το 1973!

Για την ακρίβεια ήταν η 26η Δεκεμβρίου του 1973, όταν στο πλαίσιο των αγώνων της Boxing  Day, η φιλοξενούμενη ομάδα είχε καταφέρει να επικρατήσει της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με τέρματα του Τόνι Κάρι και του Άλαν Γούντγουορντ. 

Η Γιουνάιτεντ είχε προηγηθεί με γκολ του Σκωτσέζου, Λου Μακάρι που είχε αποκτηθεί λίγες εβδομάδες νωρίτερα, από την Σέλτικ. 

Ο Κάρι υπήρξε ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής που φόρεσε τα τελευταία 70 χρόνια την φανέλα της Σέφιλντ και μετά πήρε μεταγραφή για την Λιντς Γιουνάιτεντ. 

Ο Γούντγουορντ ήταν ένας εξαιρετικός επιθετικός που εκείνη τη σεζόν η ομάδα του δεν δέχτηκε να τον πουλήσει παρά τις επανειλημμένες προτάσεις που είχε, ούτε στην Τσέλσι ούτε στην Μάντσεστερ Σίτι. 

Και όπως τραγουδούν ακόμα και σήμερα οι φίλοι της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, ορμώμενοι από εκείνη την εποχή, όπου η ομάδα τους διεκδίκησε μέχρι και το πρωτάθλημα της σεζόν 1971 – 72 και αργότερα το 1974 – 75, «we ain’t got a barrel of money, but we’ve got Woodward and Currie». 

Το εκπληκτικό είναι ότι με εκείνη τη νίκη η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ συμπλήρωνε τρεις σερί επιτυχίες απέναντι στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αφού την προηγούμενη σεζόν, το 1971 – 72 είχε νικήσει και τα δύο παιχνίδια απέναντι στους «κόκκινους διαβόλους», στην έδρα της με 1-0 και στο Ολντ Τράφορντ με 2-1. 

Ήταν μία εντελώς άλλη περίοδος για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που βρισκόταν στην ουρά της βαθμολογίας, παραμένοντας προτελευταία μετά την ήττα, ενώ στο τέλος της σεζόν υποβιβάστηκε στη Β´ κατηγορία (σημερινή Τσάμπιονσιπ). 

Για τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ η νίκη εκείνα τα Χριστούγεννα την ανέβασε στην 12η θέση της βαθμολογίας.