Ο Κλοπ θυμάται όμορφα Χριστούγεννα, τραγουδάει και... εξηγεί τι είναι η ζωή (vid)

Πάντα ιδιαίτερος, πάντα αξίζει να τον ακους με προσοχή... Ο Γιούργκεν Κλοπ τραγούδησε Last Christmas, θυμήθηκε τα Χριστούγεννα που έκανε ως παιδάκι και εξήγησε τι ακριβώς είναι η ζωή. Ένα κουτί αναμνήσεων και εμπειριών που όταν θα το ανοίγεις, θα φροντίζεις να χαμογελάς...  



Ο Κλοπ θυμάται όμορφα Χριστούγεννα, τραγουδάει και... εξηγεί τι είναι η ζωή (vid)

Αναλυτικά όσα είπε ο Κλοπ στο πανέμορφο βίντεο της Λίβερπουλ:

«Τα έθιμα στην Γερμανία και την Αγγλία είναι ελάχιστα διαφορετικά. Έχουμε το απόγευμα της 24ης Δεκεμβρίου όπου τα παιδιά ανοίγουν τα δώρα τους. Όμως, στην οικογένεια είχαμε και παράδοση να τραγουδήσουμε και να παίξουμε ένα μουσικό όργανο.

Η μεγαλύτερη αδερφή μου έπαιζε ακορντεόν, η δεύτερη αδερφή μου έπαιζε πνευστό κι εγώ έπαιζα πλήκτρα. Ήταν υπέροχες αναμνήσεις, τις αγαπώ...

Το 2020 ήταν ιδιαίτερο έτος και με τον καλύτερο και με τον χειρότερο τρόπο. Ξεκίνησε πολύ καλά, η ομάδα... πετούσε, όμως, μετά ήρθε ο κορονοϊός και σταμάτησαν τα πάντα.

Όλοι το βιώσαμε... Μπορέσαμε να παίξουμε ξανά ποδόσφαιρο και να κατακτήσουμε τον τίτλο. Ήταν μια από τις καλύτερες μέρες της ζωής μου. 100%.

Όταν επέστρεψαν οι οπαδοί στο γήπεδο και νιώσαμε ξανά την ατμόσφαιρα στην εξέδρα, ήταν κάτι που θα μας μείνει αξέχαστο. Έτσι πρέπει να είναι η ζωή, να μαζεύουμε εμπειρίες και στιγμές και όταν μεγαλώνουμε να κοιτάζουμε πίσω και να χαμογελάμε με όσα θα θυμόμαστε.

Στην κανονική μας ζωή, την πραγματική, πριν από την πανδημία, ίσως δεν εκτιμούσαμε όσο έπρεπε, όσα θα έπρεπε. Τώρα όλα είναι διαφορετικά. Είναι σαν να... κάνουμε την καλύτερη ζωή που θα μπορούσαμε. Πρέπει να μάθουμε να εκτιμάμε αυτά που έχουμε...». 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης