Αυτή είναι η καλύτερη ενδεκάδα μέχρι τώρα! Συμφωνείτε;

Γενικώς τα τελευταία χρόνια έχω καθιερώσει να σας γράφω την καλύτερη ενδεκάδα κατά τη γνώμη μου για την σεζόν στην Premier League μέχρι την ημέρα των Χριστουγέννων. Η αλήθεια είναι πως υπολείπονται παιχνίδια σε σύγκριση με τα 19 ματς που συνήθως έχουν παιχτεί από τις ομάδες μέχρι αυτή την ημερομηνία, αλλά και πάλι έχει ενδιαφέρον και οι ενστάσεις δεκτές! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.  



Αυτή είναι η καλύτερη ενδεκάδα μέχρι τώρα! Συμφωνείτε;

Κάτω από τα δοκάρια νομίζω ότι μέχρι στιγμής ξεχωρίζει μία καινούργια παρουσία στην Premier League και αυτή δεν είναι άλλη από τον Μεντί της Τσέλσι. 

Ο γκολκίπερ από την Σενεγάλη ήρθε και άλλαξε αμέσως όλη την δυναμική της άμυνας για τους μπλε του Φρανκ Λάμπαρντ. Ο ασταθέστατος Κέπα μπορεί να είναι ο πιο ακριβός γκολκίπερ στον πλανήτη ωστόσο ποτέ δεν απέδειξε πως αυτή η ταμπέλα μπορούσε να δικαιολογηθεί με την εικόνα του μέσα στο γήπεδο.

Στην άμυνα αριστερά ο κορυφαίος στο πρωτάθλημα, κατά την άποψή μου ο καλύτερος και σε ολόκληρη την Ευρώπη, παραμένει ο Ρόμπερτσον της Λίβερπουλ. Ένα απολύτως μοντέρνο μπακ με ανασταλτικά προσόντα αλλά και τρομερή συμμετοχή στη δημιουργία. 

Δεξιά, ο καλύτερος έως τώρα είναι ο Ρις Τζέιμς της Τσέλσι. Δυνατός, γρήγορος εξαιρετικός στο δημιουργικό κομμάτι του παιχνιδιού αλλά καθόλου εύκολος να τον αντιμετωπίσεις στο ένας με έναν. Το μέλλον είναι δικό του.

Στο κέντρο της άμυνας κάνει φοβερή παρουσία από τη στιγμή που μετακινήθηκε στο Νησί ο Ντίας της Μάντσεστερ Σίτι και δίπλα του κάποιος που κατ' ανάγκην έγινε κεντρικός αμυντικός άλλα που εξελίσσεται σε κλειδί για την παρουσία της Λίβερπουλ έως τώρα στο πρωτάθλημα αντικαθιστώντας επάξια το κενό του Φαν Ντάικ: ο Φαμπίνιο! 

Νομίζω ότι πρέπει να σταματήσουμε να τον θεωρούμε υπηρεσιακό κεντρικό αμυντικό και να παραδεχτούμε πως είναι ένας από τους καλύτερους σέντερ-μπακ που υπάρχουν στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο αυτή τη στιγμή και πρέπει να σκεφθεί η Λίβερπουλ αν τελικά η καλύτερη θέση του είναι αυτή και όχι εκείνη του αμυντικού χαφ! 

Ο Πορτογάλος κεντρικός αμυντικός της Μάντσεστερ Σίτι προσαρμόστηκε πάρα πολύ γρήγορα στις ανάγκες του αγγλικού ποδοσφαίρου και δίνει ποιότητα και σιγουριά στους «πολίτες» όταν αμύνονται, ενώ είναι και μία μόνιμη απειλή όταν βρίσκεται στην επίθεση.

Στη θέση του αμυντικού χαφ, αυτός που κάνει εκπληκτικά πράγματα μέχρι τώρα είναι ο Βαϊνάλντουμ της Λίβερπουλ που δεν λείπει από ματς και παίζει εκπληκτικά. 

Ο Ολλανδός χαφ παρότι δεν έχει υπογράψει καινούργιο συμβόλαιο, παίζει σαν να μην υπάρχει αύριο και σε κάθε παιχνίδι είναι και καλύτερος! Δίπλα του, μπαίνει ο Σκοτ ΜακΤόμινεϊ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο Σκωτσέζος «μεγάλωσε» αγωνιστικά τον τελευταίο ένα χρόνο και πλέον έχει στο ρεπερτόριό του και το γκολ και είναι πραγματικά πολύ χρήσιμος στον τρόπο με τον οποίο αγωνίζεται η ομάδα του Σόλσκιερ.

Ακριβώς μπροστά από τους δύο αμυντικούς χαφ μπαίνει ο ποιοτικότερος ποδοσφαιριστής που υπάρχει με διάφορα στην Αγγλία το διάστημα των τελευταίων ετών: ο Βέλγος Ντε Μπρόινε της Μάντσεστερ Σίτι.

Από τα πόδια του ξεκινούν τα πάντα και η ικανότητά του να δημιουργεί αλλά και να εκτελεί είναι τρομερή. Δίπλα του στέκεται επάξια ο άνθρωπος που μετακινήθηκε πέρσι το Γενάρη στο αγγλικό πρωτάθλημα κι άλλαξε μέσα σε 12 μήνες όλη τη φυσιογνωμία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: ο Μπρούνο Φερνάντες.

Στην επίθεση το δίδυμο είναι ο Σαλάχ της Λίβερπουλ με τα 13 γκολ που προηγείται στο πρωτάθλημα και κάνει μία εξαιρετική σεζόν και δίπλα του ο Κορεάτης Σον της Τοτεναμ.

Δύο ποδοσφαιριστές που μπορούν να σκοράρουν αλλά ταυτόχρονα έχουν πάρα πολύ υψηλό δείκτη στις ασίστ. Με ένα σύστημα 4-4-2 νομίζω πως αυτή η ενδεκάδα θα εξαντλούσε κάθε πιθανότητα απέναντι σε οποιονδήποτε αντίπαλο!

Καλά Χριστούγεννα σε όλους και όλες με υγεία κι ευτυχία και αυτή η χρονιά μας έδειξε πως τα ωραιότερα και τα σημαντικότερα πράγματα στη ζωή συνήθως είναι και τα πιο απλά αυτά που έχουμε στην καθημερινότητα και που όμως είναι η ανθρώπινη φύση τέτοια που δεν τα εκτιμάει! 

Υγεία πάνω απΆ όλα και ένα χαμόγελο που πάντα βοηθάει!