Η Άρσεναλ και η σεζόν που έφτασε πιο κοντά από ποτέ στον υποβιβασμό!

Έχοντας πραγματοποιήσει το χειρότερο ξεκίνημά της στο πρωτάθλημα έπειτα από την αγωνιστική περίοδο 1974-1975, η Άρσεναλ βλέπει ν' αναβιώνει μπροστά της η ποδοσφαιρική χρονιά που έφτασε να σκέφτεται πιο έντονα από ποτέ το ενδεχόμενο ν' αφήσει τη μεγάλη κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου!  



Η Άρσεναλ και η σεζόν που έφτασε πιο κοντά από ποτέ στον υποβιβασμό!

Οι «κανονιέρηδες» μετά και το 1-0 από την Μπέρνλι το βράδυ της περασμένης Κυριακής στο «Έμιρεϊτς» βρίσκονται στην 15η θέση της βαθμολογίας της Πρέμιερ Λιγκ, έχοντας μονάχα 13 βαθμούς από 12 αγωνιστικές, έχουν καταφέρει να σκοράρουν μονάχα δυο φορές στο πρωτάθλημα από τον Οκτώβριο και όλοι απορούν και αγωνιούν για τη συνέχεια της ομάδας του Μικέλ Αρτέτα.

Ήττα με σκορ 1-0 από την Μπέρνλι αλλά και... 2-0 από την Τότεναμ στο μεγάλο ντέρμπι του Βόρειου Λονδίνου, όπως και φέτος, είχαν επίσης σημειωθεί τη σεζόν 1974-1975, τότε που ήταν η τελευταία φορά που η Άρσεναλ ήταν τόσο κακή έπειτα από τα 12 πρώτα παιχνίδια.

Με τον θρύλο του κλαμπ, Μπέρτι Μι, να βρίσκεται στο «τιμόνι», εκείνη την χρονιά η ομάδα άρχισε να παίρνει τα πάνω της από τον Νοέμβρη και μετά όταν κατάφερε να πάρει μεγάλη νίκη με σκορ 3-1 επί της Λίβερπουλ που ήταν πρωτοπόρος.

Σ' εκείνη την ομάδα αστέρες ήταν οι Τσάρλι Τζορτζ, Άλαν Μπολ και Λίαμ Μπρέιντι, ενώ επίσης μαζί τους βρίσκονταν και οι Πατ Ράις και Μπράιαν Κιντ.

Στο φινάλε εκείνης της σεζόν οι «κανονιέρηδες» που ουδέποτε έχουν υποβιβαστεί, είχαν βρεθεί στην 16η θέση της βαθμολογίας...

Κώστας Ζάλιαρης