Μέισον Μάουντ: Κλείνει στόματα και μιλάει... με τα πόδια

Ο Μέισον Μάουντ συνεχίζει να πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις τόσο με την Τσέλσι, όσο και με την Εθνική Αγγλίας, την ώρα που οι κριτικές προς το πρόσωπο του δίνουν και παίρνουν…  



Μέισον Μάουντ: Κλείνει στόματα και μιλάει... με τα πόδια

Τι και αν το φίλαθλοι κοινό συνεχίζει να ασκεί κριτική και να μη δέχεται πως ο Μέισον Μάουντ έχει θέση στο βασικό σχήμα της Τσέλσι και της Εθνικής Αγγλίας; Ο 21χρονος μέσος δε σταματά να «κλείνει» στόματα, μιλώντας μονάχα με τα πόδια και τις ποδοσφαιρικές του ικανότητες.

Ο άσος της Τσέλσι εκπροσώπησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους «μπλε» σε αυτό το break των Εθνικών Ομάδων, καθώς ήταν ο μόνος ποδοσφαιριστής της Premier League που αγωνίστηκε και στα τρία παιχνίδια με το εθνόσημο. Ο μέσος των Λονδρέζων πραγματοποίησε μια τρομερή εμφάνιση απέναντι στην Ισλανδία, καθώς σε 63 λεπτά συμμετοχής είχε ένα γκολ, μια πάσα κλειδί, δύο κοψίματα, τρεις κερδισμένες μονομαχίες, 100% επιτυχία ντρίμπλας και 91% στις μεταβιβάσεις.

 

 

Ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ έχει εκφράσει τον θαυμασμό του προς τον Μάουντ ουκ ολίγες φορές, όπως φυσικά και ο Φρανκ Λάμπαρντ. Μπορεί ο 21χρονος να μην έχει τη «λάμψη» που έχουν άλλοι ποδοσφαιριστές, ωστόσο έχει την ουσία και αυτό φτάνει.

Το εγκώμιο του Άγγλου ποδοσφαιριστή έπλεξε και ο Τζακ Γκρίλις. «Αγαπώ τον Μέισον. Είναι κάπως ενοχλητικό που του ασκείται κριτική. Πάντα ήμουν κοντά του και για όσους γνωρίζουν από ποδόσφαιρο, ξέρουν πόσο καλός είναι», ανέφερε ο παίκτης της Άστον Βίλα.

 

 

Τα στατιστικά του αποδεικνύουν περίτρανα πως ο Μάουντ πρόκειται για έναν παίκτη «κλειδί» σε αυτήν την Τσέλσι του Φρανκ Λάμπαρντ, όσο και να φωνάζουν μερικοί…

Πρώτος στη δημιουργία φάσεων με 11, δεύτερος στα συνολικά σουτ με 16, τρίτος στα τάκλιν με 15, τρίτος στα κοψίματα με 8 και τρίτος στα σπριντ με 101.

 

 

Κόντρα στην Μπέρνλι, ο Άγγλος μέσος πραγματοποίησε μια από τις καλύτερες ατομικές εμφανίσεις από ποδοσφαιριστή της Τσέλσι τη φετινή σεζόν. Είχε μία ασίστ, 100% στις ντρίμπλες, 100% στα τάκλιν, 100% στις μακρινές μεταβιβάσεις (6/6 !), δημιούργησε τέσσερις κλασικές ευκαιρίες, ενώ είχε και τρία σουτ.

 

 

Ο Μέισον Μάουντ μοιάζει με ένα πολυεργαλείο στα χέρια του Φρανκ Λάμπαρντ. Ο 21χρονος μέσος της Τσέλσι έχει την ικανότητα να αγωνίζεται τόσο στη μεσαία γραμμή, όσο και στα άκρα της επίθεσης. Πάντοτε με την ίδια σταθερότητα και την ίδια ουσία. Αυτός είναι και ο λόγος που είναι το «αγαπημένο παιδί» του «Φράνκι»…

Ανδρέας Σουλάι