Ο Ζότα δικαιούται πια να ειναι βασικός αντί του Φιρμίνο

Ο Πορτογάλος έχει «κουμπώσει» απίστευτα στη Λίβερπουλ δίχως να χρειαστεί χρόνο προσαρμογής και ο Κλοπ θα πρέπει να σκεφτεί ξανά ότι ο Ζότα θα πρέπει να εμφανιστεί με φανέλα βασικού αντί του Ρομπέρτο Φιρμίνο στην επίθεση. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος  



Ο Ζότα δικαιούται πια να ειναι βασικός αντί του Φιρμίνο

Ο Ντιόγο Ζότα είναι πραγματική αποκάλυψη αυτή τη στιγμή για τη Λίβερπουλ. Ούτε ο Κλοπ θα μπορούσε να σκεφτεί τέτοιο ξεκίνημα από το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας και τέτοιας σημασίας γκολ που έχει πετύχει το τελευταίο διάστημα.

Έχει καταφέρει να σκοράρει στα τέσσερα πιο πρόσφατα ματς με τη Λίβερπουλ και μάλιστα, ήταν όλα τέρματα που είχαν σημασία. Και με τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και με την Μιντιλαντ που «καθάρισε» και με την Γουέστ Χαμ που ολοκλήρωσε την ανατροπή και φυσικά το χατ-τρικ που πέτυχε απέναντι στην Αταλάντα έκανε πολύ άνετο το βράδυ της Τρίτης για τους Πρωταθλητές Αγγλίας στο Μπέργκαμο.

Πολύ γρήγορα ο Πορτογάλος κατάφερε να σκοράρει τρεις φορές σε ένα παιχνίδι με τη Λίβερπουλ στο Τσάμπιονς Λιγκ, κάτι που μονάχα τέσσερις ποδοσφαιριστές των «κόκκινων» είχαν πετύχει στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση από καταβολής του εκσυγχρονιμού του τουρνουά...

Μάλιστα, είναι ο 10ος στα χρονικά της Λίβερπουλ στους ευρωπαϊκούς θεσμούς που φτάνει σε χατ-τρικ και ο 9ος διαφορετικός ποδοσφαιριστής της ομάδας, με τον Γκρέιαμ Σούνες να είναι ο μοναδικός που το έχει καταφέρει παραπάνω από μια φορά.

Ο Κλοπ μπορεί να δηλώνει ότι ο Φιρμίνο παραμένει απόλυτα σημαντικός για τα πλάνα του κάθε φορά που σκέφτεται τον τρόπο με τον οποίο θα παρατάξει την επιθετική γραμμή, όμως, ο Ζότα του δείχνει ότι αξίζει να πάρει τη θέση του Βραζιλιάνου.

Άλλωστε, ο Φιρμίνο των 34 αγώνων με τη Λίβερπουλ μέσα στο 2020 έχει ήδη λιγότερα γκολ (5) από τον Πορτογάλο που μέσα σε τέσσερα παιχνίδια έφτασε στα 7 τέρματα σε όλες τις διοργανώσεις και δείχνει σε εξαιρετικό μομέντουμ...

Ο Ζότα, πάντως, ξέρει που βρίσκεται και το απολαμβάνει με το παραπάνω, έχοντας δηλώσει πως η Λίβερπουλ είναι η κορυφαία ομάδα της καριέρας του και γι' αυτό ξέρει πόση προσπάθεια οφείλει να καταβάλλει κάθε φορά και πόσα ν' αποδεικνύει στο γήπεδο κι αυτό μόνο σε καλό μπορεί να βγει για την ομάδα.