Ο Μουρίνιο έπεισε τον Μέσι για την Τσέλσι το 2014 και η μεταγραφή χάλασε... λόγω του πατέρα!

Ο Λιονέλ Μέσι ήταν... τρελαμένος για να παίξει στην Τσέλσι το 2014, ο Ζοσέ Μουρίνιο τον είχε πείσει, η Μαρίνα Γκρανόβσκαϊα ενεργώντας εκ μέρους του Ρομάν Αμπράμοβιτς είχε συμφωνήσει προφορικά με τον Αργεντινό σούπερ σταρ κι όμως, το φινάλε στη μεγαλύτερη ανέκδοτη μεταγραφική ιστορία, είχε αρνητικό πρόσημο για τους «μπλε»! 



Ο Μουρίνιο έπεισε τον Μέσι για την Τσέλσι το 2014 και η μεταγραφή χάλασε... λόγω του πατέρα!

Ο δημοφιλής ρεπόρτερ και ειδήμων σε μεταγραφικά ζητήματα, Τζιανλούκα Ντι Μάρτζιο, αποκαλύπτει... πράγματα και θαύματα στο βιβλίο του με τίτλο «Grand Hotel Calciomercato». 

Μια από τις ιστορίες που δεν έμαθε ποτέ ο κόσμος και αφορούν τον Λιονέλ Μέσι, τον Ζοσέ Μουρίνιο και την κατάσταση που εκτυλίχθηκε το καλοκαίρι του 2014, έρχεται στο φως και αποτελεί... πραγματική «βόμβα»!

Όταν ο ηγέτης της Μπαρτσελόνα είχε σοβαρότατα μπλεξίματα με την εφορία στην Ισπανία το 2014, ο Πορτογάλος νυν προπονητής της Τότεναμ είχε αποφασίσει να παρέμβει για να τον πάρει στην Τσέλσι...

«Μείνε εκεί που είσαι, θα σου φτιάξουν άγαλμα στην Μπαρτσελόνα! Αν σηκωθείς ένα πρωί και ο ουρανός είναι περίεργος, ο καφές σου έχει άλλη γεύση και εσύ και η οικογένειά σου έχετε χάσει τη χαρά σας, τότε πίσω από την πόρτα που θα πρέπει ν' ανοίξεις για να ξαναβρείς το χαμόγελό σου, θα είμαι εγώ, ο Μουρίνιο!» του είπε ο Πορτογάλος και τον «έψησε»! 

Η ομάδα του Λονδίνου θα πλήρωνε 250 εκατομμύρια στη Μπαρτσελόνα και θα κάλυπτε στον απόλυτο βαθμό όλες τις απαιτήσεις του ποδοσφαιριστή, ακόμα και σε ό,τι αφορούσε τα δικαιώματα της δημόσιας εικόνας του! 

Ο ηγέτης της Μπαρτσελόνα έφτασε μέχρι το Λονδίνο για να συναντηθεί με το «δεξί χέρι» του Ρομάν Αμπράμοβιτς, Μαρίνα Γκρανόβσκαϊα, τα βρήκαν άμεσα, οι εκπρόσωποί του που ήταν επίσης παρόντες κοιτούσαν μέχρι και για ωραία σπίτια στο Λονδίνο ώστε να μείνει ο Μέσι και όλα έδειχναν να καταλήγουν στον μεγάλο «γάμο»! 

Όλα χάλασαν λόγω της σχέσης του Μέσι με τον πατέρα του και της απόλυτης ελευθερίας κινήσεων που του είχε δώσει για τα πάντα που αφορούσαν το επαγγελματικό του μέλλον. Μόνο που τότε, είχε αποφασίσει να τον παραβλέψει και να μην τον ενημερώσει εγκαίρως...

Ο Φάμπρεγας έμαθε για το στόρι, μίλησε με τον Ντέκο, εκείνος ειδοποίησε τον πατέρα του Αργεντινού σούπερ σταρ κι εκείνος... ακύρωσε τα πάντα!

Εν συνεχεία, τον άφησε να διαχειριστεί και την υπόθεση με τις κατηγορίες περί φοροδιαφυγής και τον άφησε να υπογράψει ό,τι χρειαζόταν, δίχως καν να τα κοιτάξει...

Κώστας Ζάλιαρης