Λιντς : Τα τρία «διαμάντια» του Μπιέλσα (pics & vids)

Η Λιντς επέστρεψε στη Premier League και οι φίλοι της βλέπουν το σύνολο του Μαρσέλο Μπιέλσα να εντυπωσιάζει. Ωστόσο, ρίχνοντας μία ματιά πίσω από αυτή την επιτυχία, υπάρχει το άστρο τριών ταλέντων που ο Αργεντινός προπονητής γνωρίζει ότι μπορούν να κάνουν την διαφορά. Το England365 σας εξηγεί γιατί οι Ιλάν Μελιέ, Τάιλερ Ρόμπερτς και Ίαν Ποβέδα είναι το παρόν και το μέλλον των «παγωνιών»  



Λιντς : Τα τρία «διαμάντια» του Μπιέλσα (pics & vids)

Αποθέωση και υπόκλιση είναι οι λέξεις που ταιριάζουν στη Λιντς του Μαρσέλο Μπιέλσα.

Η επιστροφή στη Premier League έχει συνδυαστεί με ένα τρομερό ξεκίνημα των «παγωνιών» στις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές.

Με την συνταγή της επιτυχίας να ξεκινάει από τον Πάτρικ Μπάμφορντ, ο οποίος μετράει ήδη τρία γκολ σε τέσσερις συμμετοχές, να συνεχίζει στον αρχηγό Λίαμ Κούπερ και να καταλήγει στο πολυεργαλείο Κάλβιν Φίλιπς.

Πίσω από τα φώτα αυτών, όμως, λάμπουν τρία «διαμαντάκια» για τα οποία, η Λιντς μπορεί να τρίβει τα χέρια της για το μέλλον. Ποδοσφαιριστές που κάνουν την διαφορά και ξεχωρίζουν σε κάθε λεπτό συμμετοχής που παίρνουν στα πόδια τους. Ο λόγος για τους Ιλάν Μεσλιέ, Ίαν Ποβέδα και Τάιλερ Ρόμπερτς, οι οποίοι έχουν όλο το πακέτο να μετατραπούν στους ηγέτες της επόμενης μέρας του αγγλικού συλλόγου.

Ιλάν Μελιέ

Ο επόμενος Ουγκό Γιορίς της Γαλλίας. Ο Ιλάν Μελιέ έχει καταφέρει να πάρει τα γάντια βασικού στα «παγώνια» και να αφήσει στον πάγκο τον πολύπειρο Κασίλα. Ο 20χρονος Γάλλος αποκτήθηκε το περσινό καλοκαίρι με την μορφή δανεισμού, έχοντας τον ρόλο του δεύτερου τερματοφύλακα. Η δουλειά μέσα στις προπονήσεις και η απόδοσή του στα 11 παιχνίδια που έπαιξε, έπεισε τους νεοφώτιστους να καταβάλουν το ποσό των 6,5 εκατ. ευρώ στη Λοριάν για να τον κάνουν δικό τους.

 

 

Στο ξεκίνημα της φετινής χρονιάς, ο ταλαντούχος άσος έχει πάρει τη φανέλα βασικού και όχι άδικα. Μπορεί να έχει δεχτεί οκτώ γκολ σε τέσσερα παιχνίδια, ωστόσο η ποιότητα και οι επεμβάσεις του, έχουν κρατήσει πολλές φορές «όρθια» την Λιντς. Μεγάλο παράδειγμα, το ματς με τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, όπου κράτησε το μηδέν και χάρισε τη νίκη στην ομάδα του.

Τάιλερ Ρόμπερτς

Ο πιο παλιός από τους… νέους. Ο Τάιλερ Ρόμπερτς έχει εξελιχθεί σε μία βασική μονάδα στα πλάνα του Μαρσέλο Μπιέλσα για τον άξονα της ομάδας. Ο 21χρονος Ουαλός θεωρείται ένας από τους ποδοσφαιριστές που θα ηγηθούν την εθνική Ουαλίας στο μέλλον και ήδη ξεχωρίζει με τη φανέλα της Λιντς. Τη περσινή σεζόν σημείωσε 24 συμμετοχές με απολογισμό τέσσερα γκολ και ήταν ένας από τους λόγους που η ομάδα πανηγύρισε την άνοδο στη Premier League.

Φέτος, έχει αγωνιστεί σε όλα τα παιχνίδια, μπορεί να έχει ολοκληρώσει 90 λεπτά σε ματς πρωταθλήματος, ωστόσο δεν παύει να είναι μία μορφή που κάνει την διαφορά πάνω στο χορτάρι. Να θυμίσουμε ότι η Λιντς χρειάστηκε να δαπανήσει 2,8 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει από τη Γουέστ Μπρομ, το καλοκαίρι του 2018.

Ίαν Ποβέδα

Το ταλέντο των ακαδημιών της Μάντσεστερ Σίτι. Ο Ίαν Ποβέδα ήταν μία προσωπική επιλογή του Μαρσέλο Μπιέλσα και τον περασμένο Γενάρη, η διοίκηση των «παγωνιών» εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι ο παίκτης έμενε ελεύθερος από τους «πολίτες». Με συνοπτικές διαδικασίες αποκτήθηκε και έδειξε την ποιότητά του από τις πρώτες του συμμετοχές στη «θυγατρική» της Λιντς. Οι πέντε συμμετοχές του με τη πρώτη ομάδα και η εξέλιξη που είχε μέσα από τις προπονήσεις, ήταν αρκετά για να πείσουν τον Αργεντινό τεχνικό να τον συμπεριλάβει στα πλάνα του ενόψει της νέας χρονιάς.

Απέκλεισε το ενδεχόμενο να παραχωρηθεί δανεικός και μέχρι τώρα έχει κατάγραψει τρεις συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις. Μάλιστα, η εμφάνισή του στο τελευταίο παιχνίδι κόντρα στην πρώην του ομάδα, έδειξε κάποια από τα στοιχεία του, καθώς ανάγκασε τον Πεπ Γκουαρντιόλα να κάνει… αλλαγή τον Μεντί, ο οποίος τον μάρκαρε.

Νότης Χάλαρης