Χάντσον - Οντόι: Ο ξεχασμένος άσος του Λάμπαρντ

Η Τσέλσι έσωσε την παρτίδα και τον βαθμό στο «Χόθορνς», με τον Κάλουμ Χάντσον – Οντόι να έχει καταλυτικό ρόλο στην επιστροφή αυτήν, καθώς σκόραρε το 3-2, ενώ είχε συμμετοχή και στο γκολ της ισοφάρισης.  



Χάντσον - Οντόι: Ο ξεχασμένος άσος του Λάμπαρντ

Αγώνας για γερά νεύρα ήταν αυτός στο «Χόθορνς», μεταξύ της Γουέστ Μπρομ και της Τσέλσι. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 3-0 στο 28ο λεπτό απέναντι στην ομάδα του Φρανκ Λάμπαρντ, η οποία δεν τα παράτησε και κατάφερε να επιστρέψει από την «κόλαση» ισοφαρίζοντας με τον Τάμι Έιμπραχαμ στις καθυστερήσεις.

Σημαντικό ρόλο στην επιστροφή αυτήν είχε ο Κάλουμ Χάντσον Οντόι. Ο 20χρονος εξτρέμ μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο και άλλαξε όλη την εικόνα της ομάδας του, καθώς είχε και άψογη συνεργασία τόσο με τον Κάι Χάβερτς, όσο και με τον Μέισον Μάουντ.

Πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή που έχει χάσει αρκετό χρόνο συμμετοχής με τις προσθήκες των μεταγραφών… Τα σενάρια περί αποχώρησης και επιστροφής της Μπάγερν στην υπόθεση δίνουν και παίρνουν, ενώ ο Φρανκ Λάμπαρντ δήλωσε πρόσφατα πως ο παίκτης χρειάζεται να δουλέψει σκληρότερα για να αγωνίζεται περισσότερο.

Αναμφίβολα ο Χάντσον Οντόι είναι ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της Τσέλσι. Μόλις στα 20 του χρόνια, έχοντας υπογράψει συμβόλαιο έως το 2024, είναι ένα από τα next big things του συλλόγου, ωστόσο θα έπρεπε να είχε δώσει περισσότερα από όσα έχει καταφέρει μέχρι στιγμής.

Την περσινή σεζόν φάνηκε ξεκάθαρα πως ο σοβαρός τραυματισμός στον αχίλλειο, που είχε υποστεί στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου 2018/19, τον είχε επηρεάσει σημαντικά.

Μάλιστα φαίνεται να έχει χάσει και την εμπιστοσύνη του Λάμπαρντ, όπως φάνηκε στα τρία τελευταία παιχνίδια, με τον ¶γγλο τεχνικό των «μπλε» να προτιμάει να παίξει με δύο 10αρια παρά με ένα καθαρό εξτρέμ, αφήνοντας στον πάγκο τον Οντόι.

Η Σαββατιάτικη εμφάνιση του 20χρονου ίσως και να είναι το turnaround point που λένε και στο «Νησί». Ο Κάλουμ Χάντσον – Οντοί, ήταν αυτός που «μεταμόρφωσε» την Τσέλσι στο δεύτερο ημίχρονο, καθώς ήταν μαζί με τον Μέισον Μάουντ οι δύο καλύτεροι ποδοσφαιριστές του γηπέδου.

Σε 45 λεπτά είχε 50 επαφές με την μπάλα, 28 πάσες στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου (1ος στην κατηγορία), πέντε επιτυχημένες μεταβιβάσεις στην αντίπαλη περιοχή (1ος στην κατηγορία), πέντε επαφές στην αντίπαλη περιοχή (3ος στην κατηγορία), δύο σουτ, δύο πάσες κλειδιά, δύο επιτυχημένες ντρίμπλες και φυσικά ένα γκολ.

«Ήταν πολύ σημαντικό που έβγαλε χαρακτήρα και άλλαξε την εικόνα μας. Αυτός είναι ο τρόπος που θέλω να βλέπω τον Κάλουμ να παίζει», σχολίασε μετά το τέλος της αναμέτρησης ο Φρανκ Λάμπαρντ, μένοντας ικανοποιημένος από την επιρροή που είχει ο Χάντσον – Οντόι στο παιχνίδι της Τσέλσι.

«Προσωπικά ήθελα να μπω και να πάρω πρωτοβουλίες. Ήμασταν άμεσοι στο παιχνίδι και τους τρέξαμε αρκετά. Είμαι χαρούμενος για το γκολ, ωστόσο το αποτέλεσμα δεν ήταν αυτό που θέλαμε», ανέφερε ο ¶γγλος εξτρέμ από τη μεριά του.

Με την εμφάνιση του κόντρα στη Γουέστ Μπρομ, ο Οντόι προσθέτει ακόμη έναν ευχάριστο «πονοκέφαλο» στον Φρανκ Λάμπαρντ, ο οποίος φαινόταν να τον έχει… ξεχάσει.

Ανδρέας Σουλάι