Άρσεναλ: Δεύτερη σε τίτλους στο Community Shield

Ακόμα κι αν οι Άγγλοι δεν τον θεωρούν επίσημο τίτλο αλλά περισσότερο ως ένα... επίσημο φιλικό μεταξύ δυο ομάδων πριν από την έναρξη της σεζόν, η Άρσεναλ προσπέρασε τη Λίβερπουλ στις κατακτήσεις μετά τη νίκη στο μεταξύ τους παιχνίδι για το 2020.  



Άρσεναλ: Δεύτερη σε τίτλους στο Community Shield

Ο Ομπαμεγιάνγκ με το 5ο του γκολ στις παρουσίες του στο «Γουέμπλεϊ» και ο Μιναμίνο με το πρώτο του γκολ με την φανέλα των «κόκκινων» διαμόρφωσαν το 1-1 με το οποίο το ματς του Community Shield για φέτος πήγε στα πέναλτι κι εκεί οι Λονδρέζοι επιβλήθηκαν 5-4, με τον Μπρούστερ να στέλνει τη μπάλα στο δοκάρι.

Η επιτυχία για τους «κανονιέρηδες», πρόσθεσε τον 16ο τίτλο του Community Shield στην ιστορία τους, ξεπερνώντας τα 15 της Λίβερπουλ. Πρωτοπόρος στις κατακτήσεις είναι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με τις 21 επιτυχίες, ενώ πιο κάτω σε μονοψήφιο αριθμό βρίσκονται οι Έβερτον (9), Τότεναμ (7) και Μάντσεστερ Σίτι (6).

Αξίζει, βέβαια, να σημειωθεί ότι στο παρελθόν αρκετές φορές δύο ομάδες μοιράζονταν τον τίτλο για έξι μήνες, κάτι που φυσικά ενισχύει την γενικότερη νοοτροπία γύρω από αυτό το παιχνίδι και τον χαρακτήρα του, ώστε να μη θεωρείται επίσημο τρόπαιο...

Κώστας Ζάλιαρης