Τα deals της Λέστερ βάζουν σε όλους τα γυαλιά!

Φέτος, μια τετραετία μετά το έπος της κατάκτησης του τίτλου, έκανε εξαιρετική σεζόν κι ας μην πρόλαβε το τρένο του Τσάμπιονς Λιγκ. Η Λέστερ δίκαια θεωρείται ομάδας 6άδας στην Πρέμιερ Λιγκ κι ας χάνει σημαντικές μονάδες από το ρόστερ της. Φροντίζει, ωστόσο, να το κάνει με τρόπο που επιχειρηματικά βάζει τα γυαλιά σε όλους!  



Τα deals της Λέστερ βάζουν σε όλους τα γυαλιά!

Οι «αλεπούδες» έχασαν και τον Μπεν Τσίλγουελ που έκανε το μεγάλο βήμα και μετακινήθηκε στην Τσέλσι, με την νυν ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς να εξασφαλίζει από την πώληση του Άγγλου μπακ 50 εκατομμύρια λίρες.

Προϊόν των ακαδημιών της, ξεκίνησε ως «αλεπού» την καριέρα του, είχε μεταπηδήσει για λίγο ως δανεικός στην Χάντερσφιλντ και πλέον έφτασε η στιγμή ν' ανέβει επίπεδο και να παίξει υπό τις οδηγίες του Φρανκ Λάμπαρντ.

Ο Τσίλγουελ αποτελεί ακόμα μια περίπτωση στην οποία η Λέστερ κάνει τρομερή... μπίζνα τα τελευταία χρόνια παραχωρώντας ποδοσφαιριστή με υπερπολλαπλάσια αξία!

Ο Μαγκουάιρ το περασμένο καλοκαίρι έγινε ο ακριβότερος αμυντικός στον κόσμο, με τη Λέστερ να εξασφαλίζει 80 εκατομμύρια ενώ τον είχε αποκτήσει έναν μόλις 12 εκατ.λιρών!

Ο Ενγκολό Καντέ όταν είχε μετακινηθεί στην Τσέλσι το έκανε για 32 εκατομμύρια λίρες κι ας είχε κοστίσει μόλις 6 εκατομμύρια στις «αλεπούδες» όταν μετακόμισε από το γαλλικό ποδόσφαιρο.

Ο Ριγιάντ Μαχρέζ που εκτόξευσε την χρηματιστηριακή του αξία στην χρονιά του τίτλου το 2016, πωλήθηκε στην Μάντσεστερ Σίτι έναντι 60 εκατομμυρίων, ενώ, εκείνος είχε κοστίσει μονάχα 400.000 λίρες!

Και ο Ντάνι Ντρινκγουότερ που προφανώς απέτυχε με την επιλογή του να παίξει στους «μπλε» του Λονδίνου, είχε βγάλει από τα ταμεία της Λέστερ 850.000 λίρες και έβαλε σε αυτά 35 εκατομμύρια όταν έφυγε!

 

 

Κώστας Ζάλιαρης