Ντάνι Ινγκς: Επιμονή, γκολ και δικαίωση στην εθνική

Ένα από τα πιο αγαπητά παιδιά στο αγγλικό ποδόσφαιρο. Ένας παίκτης τον οποίο συνεχίζει να λατρεύει και να σέβεται ο Γιούργκεν Κλοπ γνωρίζοντας πόσα έχει περάσει. Ο Ντάνι Ινγκς μετά την τρομερή σεζόν με τη Σαουθάμπτον κατάφερε να ξαναβρεθεί στην εθνική Αγγλίας και η κλήση του έρχεται ως μια τεράστια δικαίωση για το γεγονός πως κάθε φορά που «έπεφτε», δεν σκέφτηκε ποτέ να μείνει κάτω...  



Ντάνι Ινγκς: Επιμονή, γκολ και δικαίωση στην εθνική

Ο Άγγλος επιθετικός βρίσκεται στα πλάνα του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ για τα προσεχή παιχνίδια με τις Ισλανδία και Δανία για το Nations League που κάνει νέα εκκίνηση μέσα στον Σεπτέμβρη.

Ο Ινγκς επέστρεψε στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της πατρίδας του έχοντας περάσει μια πολύ δύσκολη 5ετία με σοβαρούς τραυματισμούς και κακές συγκυρίες, όμως ουδέποτε έσκυψε το κεφάλι. Κάθε άλλο. Αποφάσιζε κάθε φορά στα δύσκολα πως θα σηκωνόταν και θα ξεπερνούσε τα εμπόδια μέχρι να φτάσει εκεί που ήθελε εκείνος κι όχι εκεί που τον έσπρωχνε η ατυχία του.

Το 2015 υπέστη ρήξη χιαστού στο αριστερό γόνατο. Έναν χρόνο αργότερα, ξανά η ... μαύρη του μοίρα του δείχνει ότι δεν θα είναι καθόλου φιλική μαζί του. Ρήξη χιαστού και στο δεξί γόνατο.

Πολλοί μπορεί να σκέφτονταν πως αυτό θα έπρεπε να είναι ένα μεγάλο μήνυμα για το φινάλε και αλλαγή καριέρα. Για να σκεφτούν τη ζωή τους μετά το ποδόσφαιρο και να φροντίσουν να είναι υγιείς δίχως προβλήματα στα πόδια τους. Όχι ο Ντάνι Ινγκς...

Το 2018 καταφέρνει να μεταγραφεί στη Σαουθάμπτον αφήνοντας τη Λίβερπουλ, εκεί που όμως ακόμα και τώρα τον αγαπούν και τον θεωρούν δικό τους παιδί...

Την αγωνιστική περίοδο 2019-2020 καταφέρνει να σκοράρει 22 φορές και να βρεθεί στην 2η θέση του πίνακα των σκόρερ του πρωταθλήματος!

Μάλιστα, από αυτά τα γκολ, μονάχα το ένα ήταν με πέναλτι και εξαιρώντας τις στιγμές που έστησαν τη μπάλα στην άσπρη βούλα, είχε περισσότερα γκολ κι από τους Μέσι (20) και Κριστιάνο Ρονάλντο (19)!

Στην Πρέμιερ Λιγκ σκόραρε περισσότερες φορές από τους Χάρι Κέιν, Μοχάμεντ Σαλάχ, Σαντιό Μανέ, Ραχίμ Στέρλινγκ και Μάρκους Ράσφορντ! Και κάπως έτσι, στα τέλη του Αυγούστου του 2020, ακόμα κι αν πέρασε... στα ψιλά αφού δεν είναι ιδιαίτερα εμπορικός πλέον, ο Ντάνι Ινγκς έλαβε κλήση από τον Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ για να επιστρέψει στην εθνική ομάδα και να φορέσει τη φανέλα με το αγγλικό εθνόσημο.

Αυτές τις ώρες, μάλλον δεν θα μπορεί να περιγράψει ακριβώς το συναίσθημα της επιβράβευσης για την επιμονή του όλα αυτά τα χρόνια...

Κώστας Ζάλιαρης