Τσέλσι: Το χειρότερο παθητικό 20ετίας και αρνητικό ρεκόρ στο Τσάμπιονς Λιγκ...

Η Τσέλσι ήταν υποδεέστερη της Μπάγερν Μονάχου, κατατροπώθηκε από τους Βαυαρούς και στο δεύτερο παιχνίδι της φάσης των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ και οι «μπλε» έκλεισαν τη χρονιά με τη χειρότερη αμυντική επίδοση της 20ετίας και με αρνητικό ρεκόρ στην ευρωπαϊκή διοργάνωση.  



Τσέλσι: Το χειρότερο παθητικό 20ετίας και αρνητικό ρεκόρ στο Τσάμπιονς Λιγκ...

Οι «μπλε» του Λονδίνου μετά το εις βάρους τους 3-0 από την Μπάγερν στο Λονδίνο πριν από αρκετούς μήνες και προτού η πανδημία ξεσπάσει και αναβάλει τα πάντα, ηττήθηκαν και με το τελικό 4-1 στον επαναληπτικό της Βαυαρίας, το βράδυ του Σαββάτου, 8 Αυγούστου του 2020.

Αυτό ήταν και το τελευταίο παιχνίδι της ομάδας του Φρανκ Λάμπαρντ για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, με την Τσέλσι να κλείνει την ποδοσφαιρική χρονιά με παθητικό στα 79 τέρματα, που σημαίνει 1,44 γκολ ανά παιχνίδι!

Αυτή είναι η χειρότερη επίδοση που έχει καταγράψει μετά τη σεζόν 1990-1991, όταν τότε δεχόταν 1,64 τέρματα ανά παιχνίδι.

Επιπλέον, η επίδοση του κλαμπ στο Τσάμπιονς Λιγκ είναι τέτοια που καθιστά αρνητικό ρεκόρ, αφού σε 8 παιχνίδια ο σύλλογος του Λονδίνου δέχθηκε 14 τέρματα, κάτι που ποτέ ξανά δεν έχει συμβεί στην ομάδα στην ιστορία της παρουσίας της στον κορυφαίο ευρωπαϊκό διασυλλογικό θεσμό...

Κώστας Ζάλιαρης