Ξεσπά ο Ρόουζ για τον ρατσισμό: «Με ρωτούν αν έχω κλέψει το αμάξι που οδηγώ»!

Ο Ντάνι Ρόουζ μίλησε ανοιχτά για τα περιστατικά ρατσιστικής συμπεριφοράς της οποίας έχει γίνει αποδέκτης και κατήγγειλε όσα του έχουν συμβεί, τόσο με την Αστυνομία, όσο και με τους φορείς ελέγχου στο τρένο!  



Ξεσπά ο Ρόουζ για τον ρατσισμό: «Με ρωτούν αν έχω κλέψει το αμάξι που οδηγώ»!

Ο αριστερός φουλ μπακ της Τότεναμ που φέτος αγωνίστηκε δανεικός στη Νιούκαστλ γενικότερα δεν συνηθίζει να μασάει τα λόγια του ή να τα κρατάει για τον εαυτό του.

Έτσι θέλησε να καταγγείλει όσα του έχουν συμβεί και ν' αναδείξει το τεράστιο πρόβλημα ρατσισμού που αντιμετωπίζουν οι μαύροι και στο Ηνωμένο Βασίλειο.

«Την περασμένη εβδομάδα με σταμάτησαν στο Ντονκάστερ, κάτι σύνηθες στην περιοχή όταν πηγαίνω εκεί για να επισκεφθώ τους δικούς μου. Κάθε φορά με ρωτούν “είναι δικό σας το αμάξι; Τι κάνετε εδώ; Μπορείτε να αποδείξετε ότι είναι δικό σας το όχημα;”.

Μια από τις τελευταίες φορές που πήρα το τρένο, είχα τα πράγματά μου μαζί και ένας ελεγκτής με ρώτησε “ξέρετε ότι εδώ που κάθεστε είναι η first class;”. Του απάντησα θετικά και ζήτησαν να δουν το εισιτήριό μου. Έπειτα, δύο άτομα, λευκοί, ήρθαν στο τρένο μετά από εμένα και κάθισαν εκεί και κανείς δεν τους είπε τίποτα. Ρώτησα “δεν θα δείτε και τα δικά τους εισιτήρια;” και μου είπαν ότι δεν χρειαζόταν να το κάνουν.

Ο κόσμος μπορεί να πιστεύει ό,τι θέλει, αλλά για εμένα αυτό είναι ρατσισμός... Με σταματούν όλη την ώρα...» είπε ο Ντάνι Ρόουζ!

Κώστας Ζάλιαρης