Νταβίντ Σίλβα: Η Ιδιοφυΐα του «μάγου» κρυβόταν μέσα στην απλότητα!

Αποκτήθηκε το 2010 και όλα αυτά τα χρόνια αποδείχτηκε για την Μάντσεστερ Σίτι που αλλαζε επίπεδο λίρα 100... Πήρε τέσσερα πρωταθλήματα και επαιξε 308 φορές με την φανέλα των «πολιτών», αλλά έφτασε το τέλος και σήμερα θα παίξει εναντίον της Νόριτς στο παιχνίδι με το οποίο θα πει πλέον αντίο! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος



Νταβίντ Σίλβα: Η Ιδιοφυΐα του «μάγου» κρυβόταν μέσα στην απλότητα!

Με 60 γκολ και 93 ασίστ περνάει στο πάνθεον των πολύ σπουδαίων που έφτασαν και έπαιξαν στο Νησί και κόσμησαν με την παρουσία τους, όχι μόνο επειδή ήταν σπουδαίος παίκτης αλλά κυρίως ένας αδαμάντινος χαρακτήρας!

Έπαιξε έξι χρόνια στην Βαλένθια πήρε ένα κύπελλο Ισπανίας αλλά καταλάβαινε ότι χρειαζόταν άλλες παραστάσεις και ο Ράφα Μπενίτεθ ήθελε να τον φέρει στην Λίβερπουλ το 2009. Η επιλογή του να πάει στην Μάντσεστερ Σίτι το 2010 ενώ είχε προτάσεις και από αλλού, επειδή πίστευε στο project του Μαντσίνι το οποίο ήταν υπό δημιουργία, τον δικαίωσε.

Πήρε τον πρώτο τίτλο του συλλόγου μετά από χρόνια, το FA cup το 2011, και το οποίο ήταν έπειτα από το Λιγκ Καπ του 1976 το πρώτο που έμπαινε στην τροπαιοθήκη του συλλόγου. 

Στη συνέχεια ήρθε ο δραματικός τίτλος με το γκολ του Αγουέρο στις καθυστερήσεις το 2012 κόντρα στην ΚΠΡ και από κει και πέρα, κάθε σημαντικό βήμα είτε με τον Πελεγκρίνι είτε αργότερα με τον Γουαρδιόλα, είχε την σφραγίδα του! 

Σε όλο αυτό το διάστημα ένας ποδοσφαιριστής που ήδη με την εθνική Ισπανίας βίωνε απίθανες στιγμές κατακτώντας το Παγκόσμιο Κύπελλο και το Euro είχε την ευκαιρία να απογειώσει το προσωπικό του στυλ παιχνιδιού κανοντας υπέροχα πράγματα με τον πιο απλό τρόπο!

Και αυτό είναι το μεγαλείο του Νταβίντ Σίλβα, το ότι έκανε μία εκπληκτική καριέρα, ενώ το αγωνιστικό του στυλ δεν προδίδει τίποτα το εξεζητημένο!

Και όμως όλα αυτά που έκανε δεν ήταν απλά, ωστόσο ο ίδιος επειδή μέσα στο γήπεδο τα πάντα τα έκανε αβίαστα, προσέδιδε με αυτήν την ιδιαιτερότητα στο παιχνίδι του ένα μεγαλείο! Τον αποκάλεσαν «μάγο» και όμως ποτέ δεν έκανε τρικ αλλά απλούστατα με μοναδικό ποδόσφαιρικό iq κατάφερνε να βλέπει δυο κινήσεις πιο μπροστά από τους άλλους! 

Για όποιον αγαπάει το ποδόσφαιρο η αποχώρηση του Σίλβα από τη Σίτι και την Πρέμιερ Λιγκ είναι δυσάρεστο γεγονος.

Ούτε καν αυτός με το απλό αλλά ιδιαίτερα σπουδαίο αγωνιστικό στυλ δεν μπορεί να τα βάλει με το χρόνο!

Gracias David...