Χέντερσον: Ο 12ος κορυφαίος «κόκκινος» για την FWA και η τρομερή παρουσία του

Ο Τζόρνταν Χέντερσον έγινε ακόμα ένας παίκτης της Λίβερπουλ που κατακτά την αρχαιότερη ατομική διάκριση στο ποδόσφαιρο και το στατιστικό των αποτελεσμάτων της Λίβερπουλ με και χωρίς εκείνον παρόντα, καθιστούν απόλυτα κατανοητή την τεράστια σημασία της συμβολής του στην ομάδα.  



Χέντερσον: Ο 12ος κορυφαίος «κόκκινος» για την FWA και η τρομερή παρουσία του

Ο αρχηγός των φετινών Πρωταθλητών Αγγλίας, ο πρώτος captain της Λίβερπουλ που σηκώνει ψηλά το τρόπαιο της Πρέμιερ Λιγκ, αναδείχθηκε κορυφαίος για την Ένωση Συντακτών Ποδοσφαίρου για την αγωνιστική περίοδο 2019-2020.

Πρόκειται για τον 12ο ποδοσφαιριστή στα χρονικά που ανήκει στον σύλλογο του Μέρσεϊσαϊντ και γίνεται κάτοχος της διάκρισης, αφού είχαν προηγηθεί ονόματα όπως αυτά των Κάλαχαν, Κίγκαν, Χιουζ, Νταλγκλίς (δυο φορές), ΜακΝτέρμοτ, Ρας, Μπαρνς (δυο φορές), Νίκολ, Τζέραρντ, Σουάρες και Σαλάχ.

Παράλληλα, έχει τρομερή σημασία το στατιστικό με τους βαθμούς που χάνει η Λίβερπουλ στα φετινά παιχνίδια από τα οποία έχει απουσιάσει ο αρχηγός της και τις απώλειες που είχε με εκείνον παρόντα για την τρέχουσα σεζόν που ολοκληρώνεται το απόγευμα της Κυριακής.

Ο «Χέντο» έχει λείψει από εφτά παιχνίδια μέχρι και αυτή τη στιγμή στην Πρέμιερ Λιγκ και η Λίβερπουλ έχει πετάξει 8 βαθμούς σε αυτά ματς.

Στις 30 συμμετοχές που έκανε στο πρωτάθλημα τη φετινή ποδοσφαιρική χρονιά ο αρχηγός, η ομάδα του Κλοπ είχε αφήσει συνολικά 7 βαθμούς στο γήπεδο!

 

 

Κώστας Ζάλιαρης