Το πιο απρόβλεπτο πρωτάθλημα επιβεβαίωσε τη φήμη του και πάλι!

Όλα όσα συνέβησαν στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος της Τσάμπιονσιπ και ειδικά όσα είδε όλος ο κόσμος στην τελευταία αγωνιστική έτσι όπως αυτή εκτυλίχθηκε και διαμορφώθηκε η βαθμολογία, επιβεβαίωσαν το πόσο ανταγωνιστικό είναι αυτό το πρωτάθλημα και πόσο δύσκολο σε κάθε επίπεδο. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος  



Το πιο απρόβλεπτο πρωτάθλημα επιβεβαίωσε τη φήμη του και πάλι!

Η Γουέστ Μπρομ που ήταν σίγουρη ότι θα ανέβει μέχρι πριν από δύο αγωνιστικές, έδειχνε ν' αυτοκτονεί στο παιχνίδι με την ΚΠΡ και κατά πάσα πιθανότητα θα ανέβαινε στην Πρέμιερ Λιγκ η Μπρέντφορντ.

Εκείνη, είχε μονάχα νίκες μέχρι την περασμένη εβδομάδα. Δυο ήττες που ήρθαν, έδωσαν στην ομάδα του Μπίλιτς την ευκαιρία να επιστρέψει στη μεγάλη κατηγορία παρά το γεγονός πως δεν πήρε νίκη στο τελευταίο της παιχνίδι.

Εν τω μεταξύ, η Στόουκ που έκανε τη ζημιά στην Μπρέντφορντ, κατέστρεψε και τη Νότιγχαμ Φόρεστ κερδίζοντάς την, ούσα αδιάφορη, με το τελικό 4-1 κι έτσι την άφησε 7η στη βαθμολογία.

Η Φόρεστ πραγματικά αυτοκτόνησε αφού δεν πήρε νίκη σε κανένα από τα τελευταία έξι ματς και τελικά μένει εκτός πλέι-οφ, ενώ ήταν στην 6άδα τις τελευταίες 207 ημέρες. Και την ζημιά την έχει πάθει στη διαφορά τερμάτων για ένα γκολ!

Την ίδια στιγμή η Σουόνσι που έπρεπε να κυνηγήσει και γκολ πέρα από τη νίκη, το κατάφερε στο δικό της ματς απέναντι στη Ρέντινγκ. Εκπληκτικό το πως σώθηκε η Μπάρνσλεϊ που ήταν σχεδόν καταδικασμένη αλλά με τη νίκη επί της Μπρέντφορντ τα κατάφερε και παρέμεινε στην κατηγορία.

Σε τελική ανάλυση, ανεβαίνουν απευθείας οι δυο καλύτερες ομάδες της Τσάμπιονσιπ, η Λιντς και η Γουέστ Μπρομ.

Με βάση τη φόρμα του τελευταίου διαστήματος θα έλεγε κανείς πως η Μπρέντφορντ θα έπρεπε να είναι το φαβορί των πλέι-οφ, αλλά αυτά τα πράγματα ποτέ δεν ίσχυαν, ειδικά μάλιστα όταν τώρα έρχεται από δυο σερί ήττες.

Η τρίτη θέση είναι πλήρως ανοιχτή και για τους τέσσερις.

Πριν από μια δεκαετία είχε βγάλει μια ανάλυση η Deloitte, αναφερόμενη στο πρωτάθλημα της Τσάμπιονσιπ, τονίζοντας πως είναι το καλύτερο και πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα στην Ευρώπη μετά τις μεγάλες Λίγκες των Αγγλίας, Ισπανίας, Γερμανίας, Ιταλίας και Γαλλίας.

Γι' ακόμα μια φορά φάνηκε μέσα στη σεζόν πόσο ανταγωνιστικό είναι το πρωτάθλημα της δεύτερης κατηγορίας της Αγγλίας και πραγματικά ξεκινούν τουλάχιστον 10 με 14 ομάδες με ελπίδες για άνοδο και αντίστοιχα υπάρχουν 10 ομάδες τουλάχιστον που κινδυνεύουν να πέσουν και τα πάντα μπορούν ν' ανατραπούν και να συμβούν!

Μια κατηγορία γεμάτη από συλλόγους με όνομα και ιστορία, ανάμεσά τους μια που έχει πάρει την Πρέμιερ Λιγκ, η Μπλάκμπερν, αλλά και μια που κατέκτησε το Κύπελλο το 2013, η Γουίγκαν. Η τελευταία υποβιβάστηκε...

Είναι απίστευτο το πως μπορεί ο οποιοσδήποτε να κερδίσει τον οποιονδήποτε σε αυτή την κατηγορία και πραγματικά αυτά που συνέβησαν τις τελευταίες τέσσερις αγωνιστικές επιβεβαιώνουν πλήρως αυτούς που λένε ότι πρόκειται για πολύ δύσκολο και εντελώς απρόβλεπτο πρωτάθλημα.