Υπό άλλες συνθήκες η Γουλβς θα... διεκδικούσε το πρωτάθλημα!

Στην καλύτερη σεζόν της ιστορίας της στην πρώτη κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου, σε κάποια άλλη εποχή, σε κάποιο παράλληλο σύμπαν, σε κάποια κατάσταση όπου το επίπεδο του ανταγωνισμού δεν θα ήταν τόσο υψηλό, η Γουλβς θα... χτυπούσε μέχρι και τον τίτλο!  



Υπό άλλες συνθήκες η Γουλβς θα... διεκδικούσε το πρωτάθλημα!

Οι «λύκοι» του Νούνο Σάντο μάχονται για την τελευταία ευρωπαϊκή θέση – μένει να φανεί τελικά τι θα συμβεί με τις Τσέλσι/Άρσεναλ και τον τελικό του Κυπέλλου – φτάνοντας στο τελικό 2-0 επί της Κρίσταλ Πάλας το βράδυ της Δευτέρας για να βρεθούν στο 6ο σκαλί της βαθμολογίας της Πρέμιερ Λιγκ.

Ο Ραούλ Χιμένες, ο Ζότα, ο Κόαντι, ο Μουτίνιο, ο Τραορέ, ο Ποντένσε και τα άλλα παιδιά, έχουν καταφέρει αυτή τη στιγμή να οδηγήσουν τη Γουλβς σε συγκομιδή 59 βαθμών, επίδοση που είναι η κορυφαία για το κλαμπ στην ιστορία της παρουσίας του στην πρώτη κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου.

Έχοντας παίξει τα 37 από τα 38 παιχνίδια του πρωταθλήματος και έχοντας πλέον μπροστά μονάχα το Κυριακάτικο ματς με την Τσέλσι που θα είναι... do or die και για τις δύο ομάδες, η Γουλβς έχει υποστεί αυτή τη στιγμή 8 ήττες στο τρέχον πρωτάθλημα.

Αυτή θα είναι και η καλύτερη ever επίδοση του κλαμπ ακόμα και στα αρνητικά αποτελέσματα, αφού, στην αμέσως προηγούμενη καλύτερη επίδοση που είχαν καταγράψει οι «λύκοι», είχαν 10 ήττες τη σεζόν 1958-1959.

Σε μια πολύ διαφορετική εποχή, πριν από μισό – και βάλε – αιώνα, η Γουλβς είχε κατακτήσει τότε το πρωτάθλημα! Εν έτει 2020, αυτός ο αριθμός των ηττών είναι... απαγορευτικός για οποιαδήποτε ομάδα θέλει να καταλάβει την κορυφή...

Κώστας Ζάλιαρης