Ενωμένη Γουίγκαν, γράφει ιστορία για να επιβιώσει! (vid)

Το ιστορικό 8-0 επί της Χαλ πραγματικά δεν είναι τίποτα μπροστά σε αυτό που βιώνει η Γουίγκαν ως οργανισμός αλλά και τις προσπάθειες που καταβάλλουν άπαντες για να καταφέρει το κλαμπ να επιβιώσει και ν' αναγεννηθεί.  



Ενωμένη Γουίγκαν, γράφει ιστορία για να επιβιώσει! (vid)

Οι «λάτικς», το απόγευμα της Τρίτης προκάλεσαν ντελίριο στους οπαδούς τους και έκπληξη στον υπόλοιπο κόσμο, όταν στο ημίχρονο της αναμέτρησης με τη Χαλ βρίσκονταν μπροστά στο σκορ με 7-0 και το αποτέλεσμα της αναμέτρησης έφτασε στο 8-0, αφού οι θριαμβευτές στο δεύτερο μέρος έριξαν ταχύτητα.

Υπάρχουν στατιστικά για την επική νίκη που προκαλούν θαυμασμό ως προς το εύρος του τελικού σκορ, ωστόσο, υπάρχουν και κάποια στοιχεία που κάνουν τον κάθε υγιή οπαδό ν' αναγνωρίσει την προσπάθεια που κάνουν όλοι στην ομάδα, η οποία έχει εισαχθεί σε καθεστώς αναγκαστικής οικονομικής διαχείρισης.

Οι ποδοσφαιριστές του ρόστερ αγωνίζονται λαμβάνοντας μόλις το 20% των μισθών τους, οι διοικούντες εργάζονται αφιλοκερδώς για να καταφέρει ο σύλλογος να λειτουργεί αξιοπρεπώς για το υπόλοιπο της σεζόν αλλά και για το άμεσο μέλλον. Ο προπονητής ενδιαφέρεται και τηλεφωνεί στο υπαλληλικό προσωπικό που απολύθηκε λόγω της κατάστασης, ο αρχηγός της Γουίγκαν επισκέφθηκε οπαδό στο σπίτι του αμέσως μετά το 8-0 επί της Χαλ, ενώ, οι φίλοι του κλαμπ έχουν καταφέρει μέχρι στιγμής να συγκεντρώσουν 157.000 λίρες για να βοηθήσουν.

Στα 11 πιο πρόσφατα ματς έχουν σημειωθεί 8 νίκες, έχουν εξασφαλιστεί 26 βαθμοί, έχουν υπάρξει 10 παιχνίδια με clean sheet στην εστία και έχουν επιτευχθεί 21 γκολ, στα οποία φυσικά συνέβαλε σημαντικά το 8-0 με τις «τίγρεις».

Το αποτέλεσμα της αναμέτρησης είναι αυτό που κάνει τη Γουίγκαν την πρώτη ομάδα που πετυχαίνει τόσα τέρματα σε εντός έδρας ματς στη δεύτερη κατηγορία της Αγγλίας, μετά τη Μάντσεστερ Σίτι με το 10-1 επί της Χάντερσφιλντ τον Νοέμβρη του 1987.

Κώστας Ζάλιαρης